Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αντιδρούν οι Δ.Ε. Γραβιάς, Παρνασσού και Καλλιέων για το ΑΤ Γραβιάς (video) - φωτο



Βοήθεια από την Άμφισσα θα περιμένουν οι κάτοικοι της Γραβιάς μετά την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής
Μετά την ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ από τον ίδιο τον Γ.Γραμ. του Υπουργείου Δημήτρη Αναγνωστάκη που βρέθηκε την Τετάρτη στην Λαμία, σχεδόν ο μισός Δήμος Δελφών βρίσκεται στο πόδι.
Τα Αστυνομικά τμήματα που παραμένουν στη Φωκίδα πλέον είναι: Άμφισσας, Ιτέας, Λιδωρικίου και Ευπαλίου. Δεν καταργείται το ΑΤ Ιτέας ενώ συγχωνεύονται σε αυτό ο αστυνομικός σταθμός Τουριστικής και οι αντίστοιχοι σε Γαλαξίδι και Ερατεινή.
Οι κάτοικοι των τριών Διαμερισμάτων Γραβιάς, Παρνασσού και Καλλιέων θεωρούν πως τα χωριά τους μένουν ακάλυπτα και απροστάτευτα αφού πρόκειται για μια περιοχή πολλών χιλιομέτρων και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εξαιτίας του ορεινού όγκου και του απαράδεκτου οδικού δικτύου.
Το βράδυ της Παρασκευής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε η αγανάκτηση ξεχείλιζε και όλοι όσοι συμμετείχαν τόνισαν πως δεν θα επιτρέψουν να καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αφού θεωρούν πως τίθεται θέμα με την ασφάλεια των οικογενειών τους. Την ίδια ώρα ζητούν την ενίσχυση του τμήματος και την επανδρωσή του αφού είχε απαξιωθεί και αποδυναμωθεί με κενές οργανικές θέσεις.
Το παρόν στην συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής έδωσαν τόσο ο διοικητής του ΑΤ αλλά και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων.
Παρών και ο δήμαρχος Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Δείτε το video εδώ
Lamiastar.gr

πηγή: Amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: