Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Non-stop kουπί για 7.400 μίλια !!

Ο Βρετανός John Beeden που διέσχισε τον Νότιο Ειρηνικό κάνοντας κουπί
Ο Βρετανός John Beeden | twitter
Βρετανός ο John Beeden, που μένει στον Καναδά έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που διέσχισε σόλο κωπηλατώντας, τον Ειρηνικό, με αφετηρία τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και προορισμό την βορειοανατολική Αυστραλία.
Ο Beeden, κωπηλάτης και αθλητής σε όλη του την ζωή ξεκίνησε το ταξίδι του από το Σαν Φρανσίσκο  την 1η Ιουνίου με την έξι μέτρων βάρκα του Socks II. Είχε υπολογίσει ότι θα φτάσει στο Cairns της Αυστραλίας τον Οκτώβριο, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες που συνάντησε τον καθυστέρησαν.
Έγραφε συχνά στο Twitter πόσο «σκληρός» και δύσκολος ήταν ο Ειρηνικός Ωκεανός σε όλη την διαδρομή του. Το σόλο ταξίδι διήρκεσε τελικώς περισσότερο από ένα εξάμηνο, συνολικά 209 ημέρες, με κωπηλασία 15 ώρες την ημέρα.
Ο Beeden έφθασε στο Cairns σήμερα και η οικογένεια του τον υποδέχθηκε λίγα μίλια από τις ακτές. 

«Μου φαίνεται απίστευτο το ότι είμαι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερα κάτι τέτοιο... Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα» είπε ο Beeden όταν πάτησε στην ξηρά έχοντας κωπηλατήσει επί 13.700 χιλιόμετρα. Ο 53χρονος Βρετανός πριν τέσσερα χρόνια είχε διασχίσει και τον Ατλαντικό με τον ίδιο τρόπο, αν και το ταξίδι του τότε ήταν πιο σύντομο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: