Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Αλεξιάδης: Το ασφαλιστικό σύστημα κινδυνεύει με κατάρρευση


Αλεξιάδης: Το ασφαλιστικό σύστημα κινδυνεύει με κατάρρευση

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης όσον αφορά στο ασφαλιστικό αναφέροντας σε τηλεοπτική εκπομπή πως: ««Εάν δεν δοθεί λύση στο ασφαλιστικό υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης ολόκληρου του συστήματος».
Ειδικότερα ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας σε εκπομπή του Σκάι τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση δέχεται πολιτικές πιέσεις και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αν έχουν εναλλακτικές προτάσεις να τις καταθέσουν».
Επίσης ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε με έμφαση πως: «221 βουλευτές ψήφισαν το καλοκαίρι τη συμφωνία και τώρα εμφανίζονται να διαφωνούν και χτυπούν στην πλάτη τους αγρότες. Αυτό δημιουργεί πολλά ερωτήματα»...
Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης εμφανίστηκε έτοιμος για ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες και μετά την απόφαση τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να προχωρήσουν σε δίωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών.
«Είμαι διατεθειμένος να μεταβώ σε οποιοδήποτε μπλόκο για ουσιαστικό διάλογο, όχι με συνθήκες Σερρών και Κομοτηνής» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εξήγησε επίσης ότι τα επόμενα χρόνια θα επέλθουν σταδιακές αλλαγές και σε αυτό τον τομέα ώστε να υπάρξει εξομάλυνση με το σύνολο των φορολογούμενων πολιτών.
Ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση αν τα σκληρά μέτρα περάσουν από τη Βουλή αλλά οι αγρότες δεν θα έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους φόρους, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε: «Δεν θέλουμε να πάρουμε ούτε σπίτια, ούτε μηχανήματα αλλά θα πρέπει να δείτε τη συνολική εικόνα».
Παράλληλα, ο υπουργός δικαιολόγησε την οργή του αγροτικού κόσμου της χώρας για τα συνολικά προβλήματά τους, «αλλά δεν μπορούν να λυθούν όλα μέσα σε ένα χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: