Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ... "Διόρισαν προϊσταμένους χωρίς προσόντα"

"Διόρισαν προϊσταμένους χωρίς προσόντα"
Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την αποκάλυψη του zougla.gr σχετικά με τη σπατάλη δημοσίου χρήματος από υπαλλήλους και αιρετούς του Δήμου Δελφών, η οποία οδήγησε στην παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, και σήμερα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα νέο «σκάνδαλο» που αφορά υπαλλήλους στον συγκεκριμένο καλλικρατικό δήμο.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, αλλά και νυν δημοτικού συμβούλου, προϊστάμενοι τμημάτων διορίστηκαν σε θέσεις χωρίς να έχουν επιλεγεί αξιοκρατικά. Αυτό, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, έχει ως αποτέλεσμα αφενός την κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος (επιδόματα θέσεων) και αφετέρου την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Οι τοποθετήσεις αυτές, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, έγιναν από τον πρώην δήμαρχο Δελφών Νικόλαο Φουσέκη, ενώ κάποιοι υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι σήμερα, παρόλο που και ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος γνωρίζει για το θέμα, αφού έχει δεχθεί επανειλημμένως τις οχλήσεις των καταγγελλόντων.

Η υπόθεση αυτή φέρεται να έχει οσμή μεγαλύτερου σκανδάλου, αφού ανάμεσα σε αυτούς τους «μη αξιοκρατικά τοποθετημένους υπαλλήλους» υπήρξαν περιπτώσεις οι οποίες διώχθηκαν πειθαρχικά έπειτα από παρέμβαση της ομάδας του πρώην Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει λάβει γνώση μεταξύ άλλων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, η οποία με έγγραφό της, από τον Αύγουστο του 2015, καλεί τον δήμο να πράξει τα δέοντα, αφού έχει πάρει εντολή από το Υπουργείο Εσωτερικών. Κι εδώ τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τον ίδιο τον δήμαρχο Α. Παναγιωτόπουλο αλλά και το επιτελείο του, για το εάν έχουν εφαρμόσει τις νόμιμες διαδικασίες που τους υποδεικνύουν οι εν λόγω αρμόδιες υπηρεσίες.





Δικαστική απόφαση ξεσκεπάζει παράνομες τοποθετήσεις προϊσταμένων



Σημαντικές αποφάσεις από δικαστήριο της Λιβαδειάς εκθέτουν και ξεσκεπάζουν υπαλλήλους που διορίστηκαν χωρίς τα απαραίτητα προσόντα Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως αποφάσεις του διοικητικού δικαστηρίου Λιβαδειάς αποδεικνύουν πως οι τοποθετήσεις κάποιων προϊσταμένων τμημάτων δεν έγιναν αξιοκρατικά, αφού αυτοί δεν διέθεταν τα νόμιμα προσόντα. Όπως προκύπτει από τις αποφάσεις, γυναίκα υπάλληλος διορίστηκε προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών, χωρίς να έχει διατελέσει στο παρελθόν σε θέση ευθύνης, όπως ορίζει ο νόμος. Έμεινε στον δήμο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 και στη συνέχεια μετατέθηκε στη νυν Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας. Άλλη περίπτωση, ο διορισμός προϊσταμένου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος χωρίς να έχει τα απαραίτητα προσόντα.

«Συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους»
Όπως αναφέρει προς τις αρμόδιες αρχές το σωματείο εργαζομένων, ο νυν δήμαρχος του Δήμου Δελφών, όφειλε όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα τον Σεπτέμβρη του 2014 να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την επιλογή προϊσταμένων τμημάτων από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια και το ερώτημα είναι γιατί...

Εν κατακλείδι, όπως καταλήγει το σωματείο, προϊστάμενοι τμημάτων του δήμου είναι διορισμένοι από το 2011 και 2012. Παράλληλα λαμβάνουν το σχετικό χρηματικό επίδομα ευθύνης, χωρίς να έχουν επιλεγεί αξιοκρατικά από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρούνται στις θέσεις τους αφού ο νυν Δήμαρχος ως όφειλε από τον Σεπτέμβρη του 2014 δεν έχει βγάλει ακόμα προκήρυξη για την επιλογή προϊσταμένων των τμημάτων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι υπάλληλοι οι οποίοι φέρονται να μην έχουν τοποθετηθεί αξιοκρατικά βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα τμήματα.

«Πράξεις διαφθοράς διαιωνίζονται μέσα στον Δήμο»

Εν τω μεταξύ, στις 14 Ιανουαρίου του 2016, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Δελφών, Γιώργος Δρακάκης, με αναφορά καταγγελία προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνει πως «ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος δεν πράττει τα δέοντα, αδιαφορώντας για τους νόμους του Ελληνικού Κράτους». Ο κος Δρακάκης μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «επιπλέον αξιώματα σε αρεστούς εργαζόμενους και ζητάει οι από τις Αρχές να πράξουν τα δέοντα».

Δείτε την αναφορά- κόλαφο:





Ακούστε τι δηλώνει στο zougla.gr o κος Δρακάκης:



Αναζήτηση ευθυνών από τους αρμόδιους φορείς
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr, οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αλλά και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, εξετάζουν τα στοιχεία προκειμένου να προσχωρήσουν και να καταλογίσουν ευθύνες.Για το ίδιο θέμα έχει λάβει γνώσει το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός ο οποίος εξετάζει το θέμα.Να σημειωθεί ότι παρόμοιες περιπτώσεις καταγγελιών για υπαλλήλους διορισμένους μη αξιοκρατικά έχουν υπάρξει και σε άλλους Δήμους, οι οποίες ερευνώνται.









Το zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο Δελφών, Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να τοποθετηθεί για το θέμα, όμως η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ZOUGLA.GR ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ:

Μάστιγα οι κλοπές μετάλλων στην Άμφισσα

Eμφύλιος στην Άμφισσα για μια χούφτα μέταλλο

Άμφισσα: Ρομά έκαναν φύλλο και φτερό παλαιά οχήματα του Δήμου Δελφών

Πάρτι με τα οχήματα του Δήμου Δελφών

Τι συμβαίνει με τα κρατικά οχήματα του Δήμου Δελφών;
Ντου του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. στον Δήμο Δελφών μετά τα ρεπορτάζ του zougla.gr
Δήμος κερνάει, πολίτες πληρώνουν

Όργιο παρανομίας στους Δελφούς

Διαπλοκή στον Δήμο Δελφών

Στο σφυρί για 50 ευρώ το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς στη Φωκίδα


Έχτιζαν βίλες σε αρχαιολογικό χώρο

Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος Δελφών

Παραπέμπεται σε δίκη ο δήμαρχος Δελφών

Πρόταση «κόλαφος» τoυ Αντιεισαγγελέα Εφετών Λαμίας για τον δήμαρχο Δελφών
Σε δίκη παραπέμπονται πρώην αιρετοί του Δ. Δελφών μετά από ρεπορτάζ του zougla.gr

zougla.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις παιδιά, που ζείτε; Λέανδρος Ρακιτζής, ΤΕΛΟΣ.Είχε λήξει η θητεία του από το 2009. ΄Ετσι τουλάχιστον αποφάσισε το ΣτΕ.Άρα οι Φουσέκειοι διορισμοί ζουν και βασιλεύουν. Αντέστε στη Μάρη Παπασπύρου.


Δάσκαλος

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ,.,.,.΄΄¨¨"""

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ είπε...

Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Ο ΝΟΜΟΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ. ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΡΑΚΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

φωνάζουν οσοι ειναι απόφοιτου Λυκείου και Δημοτικού, που αδυνατούν να εχουν δικαίωμα ευθύνης. η ημιμάθεια χειρότερο ελάττωμα της αμαθείας.

Ανώνυμος είπε...

ετσι γινεται παντα οι ΕΝΟΧΟΙπερναναι στην σκατοειδη επιθεση

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΑΙΡΗ