Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ο Αν. Υπ. Υγείας Ανέβαλε το προγραμματισμένο ραντεβού για το νοσοκομείο Άμφισσας!




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ο κ. Πολάκης ανέβαλε την αυριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους των Δήμων Δελφών και Δωρίδας χωρίς να ορίσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία!
2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή έμαθε τελικά ότι όλα στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας λειτουργούν τέλεια , ίσως ακόμα και για την " ημίκλειστη" Παθολογική Κλινική ενημερώθηκε ή τα έχει γραμμένα στα παλιά του τα υποδήματα τα δείνα των ασθενών και των κατοίκων του Νομού Φωκίδας! Κατάντια!!!




Στο Νοσοκομείο μας – το οποίο οφείλει σε μεγάλο ποσοστό την έως τώρα λειτουργία του  στο Κέντρο Υγείας Ιτέας-  έχουν γίνει  έως τώρα περίπου 20 αιτήσεις για την κενή θέση του διοικητή …

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το AMFISSAFACE.GR


Δε θα πραγματοποιηθεί, κατά τα φαινόμενα, η αυριανή προγραμματισμένη από μέρες συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολλάκη με τους δημάρχους Δελφών και Δωρίδας και με τον Βουλευτή Φωκίδας σχετικά με τα προβλήματα υπολειτουργίας και υποστελέχωσης του Γ.Ν. Άμφισσας και των δομών υγείας γενικότερα στον νομό. Η συνάντηση θα διενεργηθεί σε άμεσα εύθετο χρόνο σύμφωνα με τις πληροφορίες του AmfissaFace.

Κατά πάσα πιθανότητα και ακόλουθα με την έως τώρα διαθέσιμη πληροφόρησή μας, ο λόγος αναβολής της αυριανής συνάντησης έγκειται στην κατάθεση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου του “παράλληλου” προγράμματος, στο οποίο, όπως σας έχουμε ενημερώσει (διαβάστε εδώ), κυρίαρχος άξονας είναι η ψήφιση σημαντικών ρυθμίσεων για τον τομέα της Υγείας και του παρεπόμενου φόρτου εργασίας του Αν. Υπουργού, προκειμένου αυτό να κατατεθεί στη μέγιστη δυνατή αρτιότερη και λυσιτελέστερη μορφή.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι ρυθμίσεις που σχεδιάζει να ενσωματώσει η ηγεσία του Υπουργείου στο νομοσχέδιο θα κινούνται, μεταξύ πολλών άλλων, στην κατεύθυνση διευκόλυνσης των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ειδικά στις άγονες περιοχές, όπως τέτοια στον χώρο της υγείας έχει χαρακτηριστεί από το περασμένο καλοκαίρι και η Φωκίδα, και στην παροχή κινήτρων και την άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν τους ειδικευόμενους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά της επαρχίας. Διατάξεις που, εφ’ όσον γίνουν πράξη, θα παράσχουν μια σημαντική εκτόνωση στα πορβλήματα που σοβούν και ταλανίζουν και το μοναδικό νοσοκομείο της Φωκίδας.
Για ό,τι νεώτερο σχετικά θα σας ενημερώσουμε άμεσα και εγκυρα.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΛΑΜΟΓΙΑ?ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΤΣΙ?ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩ.ΘΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ Η ΟΡΓΗ.