Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΡΗΞΗ ΧΙΑΣΤΟΥ.ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ




                            ΔΕΛΤΙΟ         ΤΥΠΟΥ
 Με αυτόλογα ενήλικα βλαστικά κύτταρα θεραπεύουν πλέον οι ορθοπεδικοί-αθλίατροι   τη ρήξη χιαστών συνδέσμων των αθλητών!
Αποτελέσματα από τη χρήση της θεραπείας αυτόλογων ενήλικων βλαστικών κυττάρων, παρουσιάστηκαν στοΠαγκόσμιο Συνέδριο Αναγεννητικής Ιατρικής (Λειψία Γερμανίας)  και απέσπασαν τον θαυμασμό της παγκόσμιας ορθοπεδικής επιστημονικής κοινότητας!
«Η εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων ανοίγει νέες σελίδες με πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς» αναφέρει   ο διαπρεπής ορθοπεδικός χειρουργός και αθλητίατρος  Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, MDMScPhD,  και συνεχίζει

«Τα οφέλη από την θεραπεία  των αθλητικών κακώσεων και δη της ρήξης των χιαστών με βλαστοκύτταρα είναι πολλά».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χρήση των βλαστοκυττάρων στα πλαίσια της Αναγεννητικής Ιατρικής σε πολλούς τομείς είναι πλέον θεραπεία επιλογής. Στην Ορθοπεδική έχει μπεί δυναμικά και χρησιμοποιείται στην θεραπεία των αθλητικών κακώσεων που ταλαιπωρούν πολύ συχνά χιλιάδες αθλητές.
 Στο Παγκόσμιο Συνέδριο  στην Λειψία τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τη χρήση ενήλικων αυτόλογων βλαστικών κυττάρων για την αντιμετώπιση ρήξης χιαστού συνδέσμου στο γόνατο, η οποία είναι η πιο συχνή κάκωση των αθλητών.
         ΟΦΕΛΗ  ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ  ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ
Η θεραπεία  με βλαστοκύτταρα των αθλητικών κακώσεων, που σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν διέκοψαν βίαια  την καριέρα ταλαντούχων αθλητών, προσφέρει πολλά οφέλη όπως:
  • Aναγεννά ταχύτερα και επιδιορθώνει με ασφάλεια τις κακώσεις μυών, τενόντων και συνδέσμων
  • Επιταχύνει την αποκατάσταση και αποτρέπει την υποτροπή της κάκωσης
  • Αποκαθιστά ταχύτατα τη λειτουργικότητα του μέλους
  • Μειώνει ή/και εξαλείφει τον πόνο
  • Έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και εξαφανίζει την πιθανότητα μόλυνσης
  • Επιταχύνει τη νεοαγγειογένεση των μοσχευμάτων
  • Περιορίζει το μετεγχειρητικό οίδημα και ύδραρθρο, με τους αυξητικούς παράγοντες που εμπεριέχουν και εκλύουν τα βλαστοκύτταρα
  • Καθυστερεί ή/και προλαμβάνει την ανάγκη χειρουργικής αποκατάστασης.
«Είναι γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία επιστημονικών μελετών η διαφορά από τα οφέλη της θεραπείας με βλαστοκύτταρα σε σχέση με αυτά της χειρουργικής αντιμετώπισης είναι τεράστια» προσθέτει ο ΔρΑλευρογιάννης,  που εφαρμόζει τη θεραπεία στην Ελλάδακαι καταλήγει
«Αξίζει να τονιστεί ότι η  χρήση βλαστοκυττάρων στην αναγέννηση του χιαστού δεν είναι μια απλή διαδικασία. Απαιτεί έμπειρη και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και ειδικά πρωτόκολλα λήψηςπροετοιμασίας και εφαρμογής, καθώς κρίσιμοι παράγοντες, μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητά τους.
   Η χρήση παροχέτευσης μετά το χειρουργείο απαγορεύεται και ειδικά πρωτόκολλα αιμόστασης απαιτούνται. Επίσηςαπαιτείται ειδικό πρωτόκολλο αποθεραπείας που ξεκινά από μερικές ώρες μετά το χειρουργείο και ολοκληρώνεται με την επανένταξη του αθλητή στην ομάδα του. Η διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας έξι  εβδομάδες μετεγχειρητικά, αποτελεί οδηγό σημείο για την περαιτέρω  αποθεραπεία του».
 ΡΗΞΗ  ΧΙΑΣΤΟΥ  Η  ΠΙΟ  ΣΥΧΝΗ   ΚΑΚΩΣΗ  ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ
      Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος είναι ο σύνδεσμος του γόνατος ο οποίος υφίσταται συχνότερα τραυματισμό, ως αποτέλεσμα αθλητικής κάκωσης, πτώσεων ή τροχαίων ατυχημάτων . Η συχνότητα της κάκωσης αυτής αυξάνεται συνεχώς, με τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων ατόμων νέας ηλικίας στον επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώεμφανίζεται αυξημένη στις γυναίκες δύο με οκτώ φορές περισσότερο σε σχέση με τους άντρες (ανοιχτή λεκάνη, βλαισογονία, πρηνισμός άκρου ποδός, μυϊκή κατασκευή, ορμονικές διαφορές, ανατομία χιαστού και μηριαίων κονδύλων).
    Οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί έχουν μεγαλύτερη συχνότητα τέτοιων τραυματισμών σε σχέση με τους Αφρο-αμερικάνους, Ασιάτες και Ισπανόφωνες.
    Πιο συχνά τραυματίζονται οι αθλητές του μπάσκετ, του χόκεϊ, του ποδοσφαίρου,  της γυμναστικής, ενώ ακολουθούν σε συχνότητα αυτοί του σκι και του βόλεϊ.
    Στις ΗΠΑ  κάθε χρόνο έχουμε περίπου 250.000 τραυματισμούς ( 1 στους 1.750) σε άτομαηλικίας 15 με 45 χρόνων, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στη χώρα μας ξεπερνά τοις 4.000 ετησίως. Μόνο στο 30% των περιπτώσεων ο τραυματισμός είναι από άμεση επαφή με αντίπαλο.
    Το συνολικό κόστος για την αντιμετώπιση των κακώσεων του χιαστού συνδέσμου ανέρχεται σε 2-3 δισ. δολάρια το χρόνο, γεγονός που υποδηλώνει το τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος των τραυματισμών αυτών.
 www.stavrosalevrogiannis.grΤηλ: 210 778 6868T: 6944998694



Δεν υπάρχουν σχόλια: