Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην αγωγή της Εl Dorado: Δεν εκβιαζόμαστε

H εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά και πως το ποσό αποζημίωσης θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην αγωγή της Εl Dorado: Δεν εκβιαζόμαστε



«Στο θέμα της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος δεν χωρούν εκπτώσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, σχολιάζοντας την δήλωση της εταιρείας El Dorado Gold ότι θα κινηθεί νομικά κατά του υπουργού Περιβάλλοντος.   

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «μετά τους "εκβιασμούς" της El Dorado Gold ότι θα αποχωρήσει, εφόσον δεν εγκριθούν τα αιτήματά της ανεξαρτήτως της νομιμότητάς τους, σήμερα ο επικεφαλής της Paul Wright προχώρησε και στην εκτόξευση απειλών για αγωγές. Καλό θα είναι ο κ. Wright να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται».   

Yπενθυμίζεται πως αγωγή κατά του Π. Σκουρλέτη για τους ισχυρισμούς του στο Bloomberg για σορτάρισμα μετοχών, πρόκειται να καταθέσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eldorado Gold κ. Π. Ράιτ.   

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός «O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις, που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.   

Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα». 

lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια: