Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πληρωμές με selfie φέρνει η MasterCard

Το σύστημα πληρωμών με αναγνώριση προσώπου έρχεται το καλοκαίρι σε 15 χώρες

Πληρωμές με selfie φέρνει η MasterCard

Στο συνέδριο Mobile World Congress (MWB) που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, εκτός από τους κατασκευαστές συσκευών, έχουν την δυνατότητα να δείξουν τις ιδέες τους και άλλοι κλάδοι της τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα ο κλάδος των mobile πληρωμών και πιστωτικών καρτών.   

Συγκεκριμένα, η mastercard μόλις αποκάλυψε ότι πρόκειται να φέρει ένα καινοτόμο σύστημα πληρωμών που θα επιτρέπει στους συνδρομητές της να κάνουν συναλλαγές, χρησιμοποιώντας μια selfie.   

Το σύστημα της mastercard, Selfie Pay, που πρόκειται να λειτουργήσει πιλοτικά σε 15 χώρες το ερχόμενο καλοκαίρι, θα λειτουργεί μέσω εφαρμογής για smartphone και tablet και θα αποτελεί ένα ακόμα μέσο επαλήθευσης στοιχείων, μέσω της αναγνώρισης προσώπου, αφού πρώτα ο χρήστης έχει εισάγει τον αριθμό της κάρτας του. 

Πληρωμές με selfie φέρνει η MasterCard

Κρατώντας τη συσκευή στο ύψος του προσώπου, ο χρήστης για να αποδείξει ότι δεν κρατάει φωτογραφία, θα πρέπει να ανοιγοκλείνει τα μάτια του, ενώ η MasterCard δηλώνει ότι οι αλγόριθμοί της θα μπορούν να καταλάβουν εάν κάποιος προσπαθήσει να ξεγελάσει το σύστημα, με βίντεο, ενώ παράλληλα το σύστημα θα συνεργάζεται άψογα και με τον αισθητήρα αναγνώρισης αποτυπώματος της Apple.   

Φυσικά η MasterCard, θα γνωρίζει από πριν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή τοποθεσία του χρήστη καθώς και την προέλευση των αγαθών που επιθυμεί να αγοράσει, ώστε να εκμηδενίσει την πιθανότητα online απάτης.  

 Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της MasterCard, η εταιρεία μετά από επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία του προγράμματος Selfie Pay στην Ολλανδία, πρόκειται να το δοκιμάσει σε 15 ακόμα χώρες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, ενώ παράλληλα, ετοιμάζει ένα ακόμα σύστημα που θα χρησιμοποιεί τους παλμούς της καρδιάς ως πρόσθετο μέσο επαλήθευσης της ταυτότητας χρήστη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: