Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Έσκισαν το ψήφισμα με αγανάκτηση έξω από τη Βουλή (video)





Γεμάτο ένταση και αδρεναλίνη αποδείχτηκε, όπως εν πολλοίς αναμενόταν, το σημερινό παμφωκικό συλλαλητήριο για την αποτελματωμένη κατάσταση της λειτουργίας του νοσοκομείου της Άμφισσας και γενικότερα των δομών υγείας στη Φωκίδα που πραγματοποίησαν κάτοικοι και αιρετοί του νομού στην Αθήνα, όπως είχε εδώ και μια εβδομάδα αποφασιστεί στα δημοτικά συμβούλια των δήμων Δελφών και Δωρίδας.
Στην κάθοδο στο Υπουργείο Υγείας και εν συνεχεία στο Κοινοβούλιο συμμετείχαν πάνω από 100 κάτοικοι της Παρνασσίδας και της Δωρίδας, οι οποίοι μετέβησαν με ναυλωμένα λεωφορεία ύστερα από σχετική πρωτοβουλία και οργάνωση των δημοτικών αρχών του νομού. Από πλευράς θεσμικών εκπροσώπων το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Κων. Μίχος, οι δήμαρχοι Αθ. Παναγιωτόπουλος και Γ. Καπεντζώνης, ο Παν. Ταγκαλής, ο Π. Μέγκος, ο Αρ. Αγγελόπουλος, η Λ. Πιλάλα-Τσακίρη, ο Αλ. Κυριακίδης, δημοτικοί σύμβουλοι. Από τη χορεία των πολιτευτών ο Κων. Χαλιορής, ενώ την Περιφέρεια Στερεάς εκπροσώπησε ο εκτελεστικός γραμματέας Ν. Χαρδαλιάς.
Αρχικά, αιρετοί και πολίτες μετέβησαν στο Υπουργείο Υγείας, έξω από το οποίο μίλησαν οι δύο δήμαρχοι. Κοινός τόπος στην τοποθέτηση αμφοτέρων ήταν η περιγραφή με μελανά χρώματα της ακραίας κατάστασης υπολειτουργίας στην οποία έχουν περιπέσει εδώ και καιρό οι δομές υγείας στη Φωκίδα, με κορωνίδα το νοσοκομείο της Άμφισσας, τη διαρκή έκθεση σε άμεσο κίνδυνο της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτομένων το νομό, ενώ τόνισαν ότι τα όποια περιθώρια ανοχής και υπομονής έχουν εδώ και καιρό εξαντληθεί, απαιτώντας πλέον άμεσες λύσεις.
Η απάντηση του Αν. Υπ. Υγείας, Π. Πολλάκη παρέπεμπε εν πολλοίς, όπως και πάλι αναμενόταν, στην ψήφιση των ρυθμίσεων και των διατάξεων του “παράλληλου” προγράμματος, το οποίο, όπως έχουμε αναφέρει εκτενώς και σε παλιότερα ρεπορτάζ, προβλέπει σειρά ευνοϊκών διατάξεων αναφορικά κυριότατα με τη διευκόλυνση προσλήψεων μόνιμου και επικουρικού ιατρικού προσωπικού.
Στη συνέχεια, οι συμμετάσχοντες στην κίνηση διαμαρτυρίας κατευθύνθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων με επικεφαλής τους παρόντες θεσμικούς εκπροσώπους. Eκεί, και ενώ υπήρχε αστυνομική δύναμη περίπου 15 ανδρών των Μ.Α.Τ., ζήτησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να του επιδώσουν το ψήφισμα των δύο δήμων της Φωκίδας και με σκοπό εκείνος να το προωθήσει προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ο κ. Νίκος Βούτσης επικαλέστηκε ότι προήδρευε στην ολομέλεια και, ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να δει τους συγκεντρωθέντες και παρέπεμψε για την παραλαβή του ψηφίσματος στον Ειδικό Γραμματέα του Προέδρου της Βουλής.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Θ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι δεν δέχεται την επίδοση του ψηφίσματος και την υποτίμηση κατ’ επέκταση των συγκεντρωμένων μέσω της παραπομπής τους σε Ειδικό Γραμματέα. Παράλληλα, η άρνηση του αρμόδιου Φρουράρχου να προβεί στην τοιχοκόλλησή του στην προβλεπόμενη θέση έξω από την κεντρική θύρα του Κοινοβουλίου και η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης με 10 επιπλέον άνδρες των Μ.Α.Τ. όξυνε περαιτέρω τη δυσφορία των μελών της διαμαρτυρίας. Το κλίμα, εν τέλει, κορυφώθηκε όταν έγινε γνωστό πως η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Ν. Βούτσης, ότι προήδρευε στην Ολομέλεια, ήταν προσχηματική.
Η αγανάκτηση που κυριάρχησε στους κατοίκους και τους αιρετούς ήταν εκείνη που ώθησε τον Δήμαρχο Δελφών να σκίσει το ψήφισμα έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, κορυφώνοντας με τον τρόπο αυτόν τόσο σε πραγματικό όσο και σε συμβολικό επίπεδο τη σημερινή κάθοδο στην Αθήνα για το υπαρξιακό ζήτημα της αποστελέχωσης και της ακραίας υπολειτουργίας στο νοσοκομείο της Φωκικής πρωτεύουσας.
Σε ακολουθία των γεγονότων, και ενώ ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Κουράκης, δέχτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους της Φωκίδας, προκειμένου να παραλάβει το ψήφισμα.


Πλέον, εκείνο που περιμένουν άπαντες είναι η ψήφιση χωρίς εκπτώσεις των διατάξεων του “παράλληλου” προγράμματος και η εφαρμογή στην πράξη των ρυθμίσεων που σε θεωρητικό αυτή τη στιγμή πλαίσιο ανοίγουν τον δρόμο για τη στελέχωση του νοσοκομείου, τουλάχιστον στο μέτρο και τον βαθμό της κάλυψης των βασικών υπηρεσιών περίθαλψης που υποχρεούται αυτό να προσφέρει.
Δείτε video εδώ

http://www.amfissaface.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μεγάλη είδηση για την πικρία Πναγιωτόπουλου, αντί να ενώσειόλε τις δυνάμεις και συλλόγους Αθηνών τα έκανε πάλι θάλασσα. να τον χαίρεστε λοιπόν

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΑΤΟ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ!!!!!!!!!!!!!
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΦΩΚΙΔΑ??????
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ........
ΝΑ ΔΩ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙΣ.............