Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ο ΒΩΞΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ….. ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Είσοδος Ιτέας , Παρασκευή πρωί , 18 Μαρτίου 2016




  •  Λίγες  εβδομάδες αφότου απορρίφθηκε η υποψηφιότητα των Δελφών ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και προκρίθηκαν στην δεύτερη και τελευταία φάση η Καλαμάτα η Σαλαμίνα και η Ρόδος… που σε πολλούς από μας , έχει μείνει ακόμη η απογοήτευση και η απορία.
  •       Στην χειρότερη οικονομική κρίση της νεότερης ιστορίας όπου η οικονομική ανάπτυξη δεν αφορά ευημερία αλλά επιβίωση.
  •       Στον τόπο που ήταν ο φτωχότερος της Ελλάδας τις εποχές της ευημερίας της και σήμερα θα έπρεπε να σχεδιάζει για να  έχει «αύριο»  , καθότι από την παρακαταθήκη των τελευταίων δεκαετιών  δεν προβλέπεται να έχει «ούτε μέχρι  αύριο το μεσημέρι…».
  •      Στον τόπο που επισκέπτονται  κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες – τουρίστες  αλλά δεν στέκονται να ξοδέψουν ούτε για ένα μπουκάλι νερό. Σε πολλούς , εξακολουθεί να υπάρχει  η απορία.
  •       Στον τόπο που επισκέπτονται  κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες – τουρίστες  για να θαυμάσουν την Πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας  παίρνοντας  υποχρεωτικά και μία γεύση του σημερινού Πολιτισμού μας.
  •       Στην χώρα  που τα  καταληστευμένα Ασφαλιστικά Ταμεία  δεν μπορούν να προσφέρουν την βασική περίθαλψη  αλλά  ούτε η πρόληψη και η προστασία της δημόσιας υγείας ενδιαφέρει και ας είναι δωρεάν.
  •       Στην χώρα που ρήμαξε από την διαπλοκή και την διαφθορά , που χαντάκωσαν τις πραγματικές  παραγωγικές  δυνατότητες ακόμη και σε περιπτώσεις όπως η ευλογημένη γη των Δελφών, για να πλουτίσουν κάποιοι λίγοι.
  •       Στον τόπο που για πολλά χρόνια οι Άρχοντες των πολλών αποδεικνύονται ο ένας μετά τον άλλο τυφλοί υπηρέτες των κάποιων  λίγων.
  •       Εκεί  που μετά από πολλά χρόνια αγώνων και διεκδίκησης του δίκιου, εξακολουθεί να κυβερνά το άδικο.

             "Απολαύστε" , λοιπόν , Παρασκευή πρωί 18 Μαρτίου 2016 στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου -Λαμίας καθώς ο επισκέπτης φτάνει στην Ιτέα, στο λιμάνι των Δελφών, στην θάλασσα των Δελφών. Στην παραλία αυτή που διάλεξε ο θεός Απόλλωνας να προσεγγίσει ως δελφίνι παίρνοντας αργότερα την ανθρώπινη μορφή , εγκαθιστάμενος μετέπειτα στον χώρο που κτίσθηκε το ιερό του , σήμερα ένας από τους τρεις κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας .

το βίντεο.


και 5 φωτογραφίες.










            Με την ευκαιρία, ακούστε στο video-clip που ακολουθεί , την ευέλπιδα συνέντευξη ενός πραγματικά αξιοπρεπούς μέλους της Ιτιώτικης κοινωνίας , που παρότι Περιφερειακός Σύμβουλος μέσα στις όποιες δεσμεύσεις της κομματικής θέσης όπως πολλοί άλλοι τότε, όταν ρωτήθηκε για το δράμα της Ιτέας και των Ιτιωτών είπε την αλήθεια.


Και ας ήταν ο Περιφερειάρχης του , ο Κος Περγαντάς  αφ’ ενός μεν αδιάφορος για την περιοχή αφ’ ετέρου δε απόλυτος και τυφλός υποστηρικτής της άποψης ότι όλα τα καταγγελλόμενα είναι ψευδή και με στοιχεία υπερβολής .

Ας ελπίσουμε ο σημερινός περιφερειάρχης κ.Μπακογιάννης να δει το πρόβλημα της περιοχής μας , στην πραγματική του διάσταση .


Έχουμε δηλώσει ποικιλοτρόπως πως εδώ « για πολλά χρόνια οι Άρχοντες των πολλών αποδεικνύονται ο ένας μετά τον άλλο τυφλοί υπηρέτες των κάποιων  λίγων». Ελπίζουμε να μας βγάλουν ψεύτες , αλλά πού;
             Κατάσταση καταγγελθείσα, μηνυμένη, που έχει καταντήσει γραφική η αναφορά σε αυτή, εξακολουθεί όμως να συμβαίνει. Έτσι απλά. Λάσπη βωξίτη παντού. Από πριν την είσοδο  και  σε όλο τον πρώην περιφερειακό της πόλης (σήμερα κατοικείται και από τις δύο πλευρές η Εθνική Οδός)  λάσπη βωξίτη μέχρι και έξω από το Γυμνάσιο -Λύκειο και ένα χιλιόμετρο μετά. Λάσπη που για πολλές μέρες μετά που στεγνώνει ο δρόμος γίνεται σύννεφα σκόνης  διαρκείας  από  τα διερχόμενα αυτοκίνητα (μέχρι να σωθεί η πρώτη ύλη) και μετακομίζει στα πνευμόνια των κατοίκων (και επισκεπτών) της περιοχής χωρίς διακρίσεις στις ηλικίες.
Είναι και αυτή η σκόνη εντελώς αφιλότιμη….. Ακόμη και στα πνευμόνια των μωρών εισέρχεται.
          Φωτογραφίες και βίντεο από γεγονότα που για την Ελληνική Πολιτεία δεν υπάρχουν διότι έτσι λέει μία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Και αφού το λέει η Μελέτη αυτής της αξιόπιστης πηγής, όλοι οι άλλοι είναι ψεύτες «γραφικοί»  και κινδυνολόγοι (όπως λένε κάποιες ψυχές). Και οι φωτογραφίες και τα βίντεο, «φουτουμουντάζ»   (όπως είπε μία άλλη εντελώς δική μας στην προφορά ψυχή).
Ας θυμηθούμε επετειακά τι έλεγε δέκα χρόνια για την Ιτέα ο  Τουριστικός Οδηγός    «Travels in a VW Camper» (για ταξίδι του 2006 στην Ελλάδα).



«Κάπου εκεί στο σκοτάδι ήταν οι Δελφοί.  Πρώτα όμως έπρεπε να περάσουμε το θλιβερό βιομηχανικό λιμάνι της Ιτέας,  η περιοχή γύρω ήταν σημαδεμένη με τα λάφυρα σωρούς των πρώην ορυχείων βωξίτη. Στην    βροχή, οι δρόμοι ήταν καλυμμένοι με βρώμικη ερυθρά ιλύς να αναδεύεται  από τα φορτηγά.  Ήταν ένα θλιβερό θέαμα μετά το ευχάριστο Γαλαξίδι. Ευτυχώς, ξεκινήσαμε την ανάβαση μέσα από τον ελαιώνα…».

           Είναι ο Τουριστικός Οδηγός που διάβασαν ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ οι Τουρίστες που  δεν προγραμμάτισαν  να μείνουν μερικές μέρες στην περιοχή.
           Είναι αυτοί που απορείς  άμοιρε Δελφιώτη γιατί δεν ήρθαν!!!
           Θα μπορούσαμε να πούμε με την ευκαιρία των δέκα ετών από την επίσκεψη του Τουριστικού Οδηγού  «καλά σαράντα»  εντελώς αποκαρδιωτικά  κάνοντας και το χατίρι των λίγων που , πολύ θα τους βόλευε ,να εγκαταλείψουμε όλοι αυτό τον τόπο (που προφανώς το επιδιώκουν).
           Η ανατροπή όμως αυτής της κατάστασης είναι εξασφαλισμένη. « Είναι η πείνα  κουτέ» που θα έλεγε και μία άλλη ψυχή. Ας κινηθούμε λοιπόν να είναι μία ώρα νωρίτερα. Να ζήσουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι μία καλύτερη μέρα και να γλυτώσουν τα παιδιά μας την μετανάστευση από τον τόπο του Θεού και να πάνε σκλάβοι σε κάποιο  κλουβί για ένα κομμάτι ψωμί. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό θα ξανακατοικήσουν στον ευλογημένο τόπο των Δελφών και θα απολαύσουν με δουλειές  για όλους και ευημερία το δώρο που λέγεται «ΠΟΙΟΤΙΚΉ ΖΩΗ» . Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε εμείς αυτοί , νικητές από την μάχη με την διαπλοκή και την διαφθορά.




9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΟΝ ΣΑΝΟΥΔΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙ ΤΟ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ????

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σου. Ενας δεσφινιωτης…….

Ανώνυμος είπε...

9:56 έχεις χάσει επεισόδια. εκρρεμούν για αυτό το λόγο δύο ή τρείς μηνύσεις ήδη. αντι να κάνεις κριτική κάνε και εσύ μία. να ξεκολλάμε σιγα σιγα από την μουγκαμάρα. αντε μπας και προλαβουμε να δουμε την επομενη μερα. δεν θα παθεις τιποτα. παει τελειωσε η ομερτα. ο κοσμος το εχει τουμπανο και εσυ κρυφο καμαρι-φοβο ;

τεχνοκράχτης είπε...

ρε παιδιά μην τσακώνεστε δεν είναι κόκκινος ο δρόμος . αφού ο περιφερειάρχης πέρασε κανονικά !!!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Μπακογιαννη, θα πας ψηλα εσυ παιδί μου. Είσαι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. ότι και να πεις, όποιον και να υποστηρίξεις, οσα τραγικά λάθη και να κάνεις, είσαι γεννημένος στον αστερισμό του Κένταυρου όταν ο Δίας ήταν σε συζυγία με τον Άρη την στιγμή που αυτός έκανε σεξ με την Αφροδίτη και ο Ερμής έπαιρνε μάτι !!!!!!!! Ή μήπως δεν ήταν έτσι και τον Ερμή τον είχε πάρει ο ύπνος;;;;;;; Ρε παιδί μου μήπως θα έπρεπε να προσέχεις λίγο;; Όχι πολύ. Αυτοκτονικές χοντράδες μόνο να μην κάνεις. Γιατί τελικά δεν είναι σίγουρο το τι έκανε ο Ερμής εκείνη την λαμπρή μέρα και στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σανουδος με την βοηθεια ενος ντοπιου ανερχομενου μηχανικου σε μια ενημερωση της τοπικης κοινωνιας και τους υπευθυνους της Δημοτικης αρχης και του Λιμενικου Ταμειου μας ελεγαν τα πλανα για τις εργασιες που θα εκανε η εταιρεια για την βελτιωση των συνθηκων που επικρατουν με την κοκκινιλα σε ολη την περιοχη ακομη και στα μπαλκονια των σπιτιων και οταν δεν βρεχει αρκει καποιος να δει παρακειμενη εκθεση αυτωκινητων τα οποια ειναι γεματα κοκκινιλα . Και τι εγινε ? πηρε τις αδειες που ηθελε η εταιρεια και τα πλανα εγιναν για αλλη μια φορα αεροπλανα και εξαφανιστηκαν στον ουρανο . Συμπερασμα : Οι υπευθυνοι της εταιρειας ειναι ολοι πληρωμενοι απο την εταιρεια Ψ Ε Υ Τ Ε Σ !!! Οι δε Υπολοιποι του Δημου κ.λ.π. εδω υπαρχει ερωτημα μεγαλο για τον ποιο ρολο παιζει ο καθενας και κατα ποσο ειναι αντικειμενικος !!!! Την αλλη φορα θα συμβουλευα : πρωτα τα εργα που ταζουν συνεχεια βεκτιωσης και μετα η αδεια !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

8:20, ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΖΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ , ΜΟΛΙΣ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ Ή ΦΥΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ, ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΣΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ Κ.Λ.Π. ΘΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείτε θα τα φτιάξει όλα ο Πολυχρονοπουλος