Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Επικρίσεις στην ΕΕ για το προσφυγικό - Βανέσα Ρεντγκρέιβ: Ντροπή σου Ευρώπη

Βανέσα Ρεντγκρέιβ: Ντροπή σου Ευρώπη
Η βρετανίδα ηθοποιός είχε βρεθεί πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας και επισκεύτηκε καταυλισμούς προσφύγων (Πηγή: Μυρτώ Ιμιρζιάδη) 



Στην Αθήνα, καλεσμένη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ) βρέθηκε η βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο για την προσφορά της, η Β.Ρεντγκρέιβ αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση, στρέφοντας τα πυρά της κατά της ΕΕ.

Αναφέρθηκε στην «ανθρωπιά των «απλών Ελλήνων» -όπως είπε-, σημειώνοντας ότι μερικές φορές, «οι άνθρωποι που είναι φανταστικοί δεν ξέρουν ότι είναι φανταστικοί».

«Θυμάστε ότι οι πρόσφυγες είναι μητέρες, πατέρες, παιδιά, αδέλφια. Ούτε μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν το θυμάται αυτό. Ντροπή σου Ευρώπη» είπε η κ. Ρεντγκρέιβ.

Η βρετανίδα ηθοποιός, η οποία είχε βρεθεί πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας και επισκεύτηκε καταυλισμούς προσφύγων, σημείωσε ότι υπάρχει διεθνής νομοθεσία για την προστασία των προσφύγων. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παραβιάζουν αυτό τον νόμο, είπε. 

Η Β.Ρεντγκρέιβ σημείωσε: «Η ανθρωπιά των Ελλήνων δοκιμάζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις» και είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από την Ευρώπη χρήματα, όχι λιτότητα, «χρήματα για τους πρόσφυγες».

Νωρίτερα, η Β.Ρεντγκρέιβ είχε παραλάβει βραβείο από τα χέρια του συντρόφου του Μηνά Χατζησάββα, ο οποίος δήλωσε ότι ο ηθοποιός θα ήθελε να το δώσει σε κάποιον ζωντανό και ότι θα επέλεγε ο ίδιος την ηθοποιό.

Αγγελική Στελλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: