Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΠΑΜΑ"

Μια ταινία από το cine ITEA για την Παρασκευή 25/3 και Σάββατο 26/3




ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Παρασκευή 25/3 στις 9μμ
και Σάββατο 26/3 στις 8μμ
η ταινία "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΠΑΜΑ"
Πρωταγωνιστές οι δύο θρύλοι του αμερικάνικου σινεμά:
ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΕΝΤΦΟΡΝΤ και ΝΙΚ ΝΟΛΤΕ
Ένα απολαυστικό δίδυμο. Εξαιρετικοί, αστείοι και συγκινητικοί σε δυο ρόλους που τους ταιριάζουν γάντι: ο ατσαλάκωτος, αθλητικός Ρέντφορντ και ο υπερβαρος, αλκοολικός Νόλτε.
 Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας και του αντίστοιχου βιβλίου είναι "A Walk in The Woods".
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=suK1e_3zNHg
ΥΠΟΘΕΣΗ:
Βασίζεται στην πραγματική ιστορία του επιτυχημένου ταξιδιωτικού συγγραφέα Μ. Μπράϊσον που υποδύεται ο Ρέντφορντ, ο οποίος με άφθονο χιούμορ περιγράφει την ιστορία του. Ο Μπράισον  αποφασίζει να περπατήσει το πιο ονομαστό, εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, πεζοπορικό μονοπάτι της Αμερικής: το μονοπάτι των Απαλαχίων που ξεκινάει από την Τζορτζια του Νότου, διατρέχει 12 πολιτείες και μετά από 3.500 χιλ. καταλήγει στο Μέιν, στα αμερικανοκαναδικά σύνορα. Ο μόνος που δέχεται να πάει μαζί του σε αυτήν τη περιπέτεια είναι ο φίλος του Κατζ (Νόλτε) σε άθλια φυσική κατάσταση αλλά έξω καρδιά.
Η ταινία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να δούμε στην οθόνη δύο χολιγουντιανούς θρύλους να μιλούν με χιούμορ για τη περιπέτεια που λέγεται ζωή. Ένα απολαυστικό ερμηνευτικό τετατετ σε ένα εξαίσιο φυσικό περιβάλλον που επιβεβαιώνει ότι ο Ρέντφορντ παραμένει ένας αγέραστος ήρωας του αμερικάνικου σινεμά.

Εξαιρετική φωτογραφία σε κάποια από τα πιο παρθένα μέρη της Αμερικάνικης φύσης και υπέροχη μουσική που δένει αρμονικά με την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: