Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ιτέα : Με άσχημο καιρό η μετάβαση των πιστών στο ομώνυμο εκκλησάκι της βραχονησίδας του Αγίου Κωνσταντίνου .












Και φέτος πολλοί οι πιστοί που επιβιβάσθηκαν στο σκάφος που εκτέλεσε τα δρομολόγια από την προβλήτα της Ιτέας για το νησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου (απόσταση 0,8 ν.μ) , για τον καθιερωμένο εορτασμό στην παραμονή της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός από τον εφημέριο , του Ι.Ν Αγίου Χαραλάμπους και Αποστόλων Πέτρου & Παύλου , πατέρα Δημήτριο και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας των Αγίων γύρω από το εκκλησάκι.
Η επιβίβαση και αποβίβαση των προσκυνητών έγινε με την βοήθεια των ανδρών του λιμενικού σώματος και τηρήθηκαν υποδειγματικά όλοι οι κανόνες ασφαλείας.
Πρέπει επίσης να δοθούν συγχαρητήρια στον εφημέριο και τους επιτρόπους καθώς και το εκκλησίασμα του Ι.Ν Αγίου Χαραλάμπους και Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Ιτέας για την εθελοντική εργασία που προσέφεραν τις προηγούμενες ημέρες στην βελτίωση της βατότητας του χώρου και της λειτουργικότητας των οικοδομημάτων και λοιπών εγκαταστάσεων της νησίδας (ηλεκτροδότηση-φωτισμός-κόψιμο χόρτων-βάψιμο καθισμάτων κλπ).

Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι το νησάκι και το εκκλησάκι , βυθίσθηκε απόψε παραμονή της πανηγύρεως των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο σκοτάδι λόγω αδυναμίας ηλεκτροδότησής του.
Όπως μας  ενημέρωσαν , υπάρχει η δυνατότητα ολονύχτιου φωτισμού του , πλήν όμως το φωτοβολταϊκό σύστημα που διαθέτει δεν λειτουργεί καθότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι μπαταρίες του. Το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών αυτών υπολογίζεται πως θα ανέλθει στο ποσό των 700 Ευρώ περίπου.

Είναι κρίμα που δεν φωτίζεται όλο τον χρόνο το νησί και το εκκλησάκι , που θα αποτελούσε ένα όμορφο στοιχείο στην όλη εικόνα του "Κρισσαίου" κόλπου και θα προσέδιδε μια γλυκειά νότα στους καλοκαιρινούς περιπάτους του κόσμου στην παραλία.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα που δεν φωτίζεται το νησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου για 700 ευρώ...Θα ήταν πολύ εύκολο να βρεθούν μερικοί συμπολίτες μας να χορηγήσουν αυτό το ποσό ώστε να απολαμβάνουν οι επισκέπτες της παραλίας ένα όμορφο θέαμα.
Ένας φορέας που θα μπορούσε να μεριμνήσει γιαυτό είναι ο σύλλογος των καταστηματαρχών . 'Οσον αφορά στην εγκατάσταση των μπαταριών και άλλων εργασιών, αυτό θα γινόταν σίγουρα με εθελοντική εργασία κάποιων ηλεκτρολόγων που επίσης θα αναλάμβαναν και την σωστή φωταψία του χώρου.