Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο λιμάνι και καθαρισμός ακτής στην Ιτέα Φωκίδας από τους μαθητές του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας και του Δημοτικού Σχολείου Κίρρας (φωτο)


ανάρτηση του http://www.amfissapress.gr
Την Τετάρτη 25-05-2016 οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Κίρρας μαζί με τους μαθητές του 6/θ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς τους και τους διευθυντές των δύο σχολείων,  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο μόλο και στη μαρίνα του λιμανιού της Ιτέας.
Αρχικά επισκέφθηκαν το κρουαζιερόπλοιο ATHENA που είχε καταπλεύσει τη συγκεκριμένη  ημέρα στο λιμάνι και ξεναγήθηκαν σε όλους του χώρους και στη γέφυρα του πλοίου από τον πλοίαρχό του. Στη συνέχεια αφού περπάτησαν στη μαρίνα της Ιτέας, όπου είδαν διάφορα είδη πλοίων (ρυμουλκά, ιστιοπλοϊκά, ψαρόβαρκες, κλπ.), κατέληξαν στην παραλία της Ευαγγελίστριας όπου έκαναν συμβολικό εθελοντικό καθαρισμό της ακτής, συμμετέχοντας στο πανελλήνιο πρόγραμμα εθελοντικής δράσης «ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» του Δικτύου MESOGEIOS SOS. Στο τέλος τους απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα από το Λιμεναρχείο Ιτέας για τη δράση τους αυτή.
            Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές του 6/Θ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας και του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Κίρρας ευχαριστούμε θερμά για την  πολύτιμη συνδρομή τους  στην επιτυχία της εκπαιδευτικής επίσκεψης και των δράσεων:
  1. Τους αξιωματικούς λιμενικού του Λιμεναρχείου Ιτέας που μας συνόδευαν σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης και μερίμνησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιτυχή διεξαγωγή της.
  2.  Τον πλοίαρχο και τα μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου ATHENA που με πολλή ευγένεια μας υποδέχθηκαν στο πλοίο. Ιδιαίτερα εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον πλοίαρχο για την  εξαιρετική ξενάγηση των μαθητών μας σε όλους τους χώρους και τη γέφυρα του πλοίου.
  3. Το γραφείο Πρακτορεύσεων πλοίων Κασούτσα Α. & Β. ΟΕ που ανέλαβε να εξασφαλίσει την άδεια για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη εντός του πλοίου ATHENA.
  4. Τον κ. Νίκο Τζωρτζόπουλο, ιστιοπλόο, που υποδέχθηκε τους μαθητές στη μαρίνα, μπροστά στο ιστιοπλοϊκό του σκάφος και τους έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο πλεύσης των ιστιοπλοϊκών σκαφών.
  5. Τον κ. Δημήτρη Μούτο, επαγγελματία αλιέα, που μίλησε με παραστατικό τρόπο στους μαθητές για τους τρόπους ψαρέματος και τους έδειξε επάνω στο δικό του αλιευτικό σκάφος πώς απλώνει και μαζεύει τα δίχτυα.
  6. Το δίκτυο MESOGEIOS SOS που άμεσα μας απέστειλε δωρεάν έντυπο υλικό και σακούλες απορριμμάτων για τον καθαρισμό της ακτής.

       Για το                                                                               Για το
Ειδικό Δημ. Σχολείο Άμφισσας                                               Δημοτικό Σχολείο Κίρρας
          Η Διευθύντρια                                                                          Ο Διευθυντής

Αμαλία Παπαϊωάννου-Μπούγα                                         Ηρακλής Σαλαγιάννης







οι υπογραμμίσεις είναι του "ΚΑΡΤΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: