Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ




ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ  ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε
Προς
·       Υπουργείο Εργασίας, κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Σταδίου 29, Ομόνοια, 105 59 Αθήνα Αττική
·        Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας 11523, Αμαλιάδος 17, 115 23
·       ΣΕΠΕ Φωκίδας,
·       ΣΕΠΕ Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης εργασιακών σχέσεων Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (νέα εθν. Οδός Πάτρα –Αθήνα 12, Πάτρα ΤΚ 26441)
·       Κοινοβουλευτικές Ομάδες (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ)
·       ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας. Εργατικό Κέντρο Φωκίδας
·       Ημερήσια Αθηναϊκά και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
                                                                                            Άμφισσα 30/5/2016
    Η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ»  «ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ» καταγγέλλει την εργοδότρια εταιρεία «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ» ότι παράνομα και καταχρηστικά, χωρίς να ενημερώσει τους εργαζόμενους της, για τέταρτη συνεχόμενη φορά, μέσα στο 2016 μας χορηγεί τμηματικά την άδειά μας ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τους Ν.539/45, 549/77  και 3846/10.
   Σας κάνουμε επίσης γνωστό πως δώσανε τις προηγούμενες άδειες  για να γνωρίζεται σε τι καθεστώς εργαζόμαστε!
   Την πρώτη μέρα που μας χορήγησε (ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ!!!!) άδεια, ήταν η 6 Ιανουαρίου, προφανώς ημέρα αργίας εδώ και μια δεκαετία για το μεταλλείο, σύμφωνα με το εθιμικό δίκαιο. Η δεύτερη μέρα ήταν αυτή της 14ης Μαρτίου, Καθαρή Δευτέρα, επίσης αργία για το μεταλλείο, εδώ και  15 χρόνια. Την  Τρίτη φορά «ενημέρωσε» προφορικά μέσω των τμημάτων  ότι «από αύριο (μεγάλη) Πέμπτη είστε σε άδεια μέχρι Τρίτη 3 Μαΐου (προφανώς με την προσφιλή του μέθοδο να κερδίσει  και τη Μ. Παρασκευή! Δηλαδή οι εργαζόμενοι να χάσουν τις άδειές τους και η εργοδοσία να κερδίσει αυτές τις μέρες παραγωγικά!
    Μόλις προχθές (Πέμπτη 26/5) και αφού προηγήθηκαν έλεγχοι από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Ν. Ελλάδας (ΕΜΝΕ) που κατέδειξαν ότι χώροι εργασίας (επιμελώς κρυμμένοι) ήταν εντελώς ακατάλληλοι, κατά την άποψη της ΕΜΝΕ, ενώ έγινε και φανερό ότι για έναν χώρο δουλειάς δεν υπήρχε άδεια εργασίας από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.  Με το που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ΕΜΝΕ στην κυριολεξία μας έδιωξε από τους χώρους δουλειάς λέγοντάς μας ότι είμαστε σε αναγκαστική άδεια και θα ειδοποιηθείτε πότε θα ξανάρθετε για δουλειά. Τη Δευτέρα 30/5 υλοποιώντας απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης  ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας επιχειρήσαμε να δουλέψουμε, αφού παρουσιαστήκαμε αυτοπροσώπως απαιτώντας την εργασία μας ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις παρανομίες της εργοδοσίας! Το ίδιο εξ άλλου θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλες αυτές τις μέρες απαντώντας στην Ανακοίνωση που εξέδωσε και που σας επισυνάπτουμε.
   Θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο τόσο για το δικαίωμά μας στην εργασία όσο και για την αποκάλυψη των παρανομιών της εργοδοσίας σε εργασιακά αλλά και σε μεταλλευτικά, αποκαλύπτοντας την πλήρη ασυδοσία της στυγνής εργοδοσίας. Μιας εργοδοσίας που απροκάλυπτα πλέον στοχοποιεί το Σωματείο μας, προωθώντας άλλο Σωματείο που θα είναι του χεριού του, κόντρα στον 1264/82.

      

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





        ΚΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                          ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ     ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: