Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Εγκρίθηκε έργο για υδατοδρόμιο στο Ρέθυμνο

Αλήθεια που πήγαν οι εξαγγελίες του Δήμου γιαυτό της Ιτέας;

idatodromio

Εγκρίθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί τα έργα των υδατοδρομίων υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία, που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, τόσο με άμεσο όσο και με έμμεσο τρόπο, να συνεισφέρουν σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας της χώρας.
Επίσης, μπορούν να συμβάλλουν στην άρση της απομόνωσης νησιών μικρών, ορεινών ή ακριτικών, όπου δεν είναι δυνατή η κατασκευή αεροδρομίων και η μεταξύ τους ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι δυσχερής, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο.
Όπως υπογραμμίζεται, το ΥΠΕΝ εργάζεται εντατικά για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων και δρομολογεί την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα μελλοντικά αιτήματα.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι έξι εγκριθείσες περιβαλλοντικές άδειες που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα, αφορούν τη δημιουργία υδατοδρομίων για τις εξής περιοχές: Αγία Μαρίνα Γραμματικού, Αλόννησο, Παξούς, Ρέθυμνο, Σκόπελο και Σκύρο, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης υδατοδρομίων για τις περιοχές: 
Αμφιλοχία, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαύριο, Πάτμο, Πάτρα και Τήνο,
 έτσι ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατό. Πλήρως αδειοδοτημμένο μέχρι σήμερα είναι το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι εξαγγελίες του Δήμου πήγαν εκεί που έχουν πάει κσ όλες οι υπόλοιπες. Στα αζήτητα.Ο Δήμος όσο υπήρχαν έργά έτοιμα, μελετημένα, ενταγμένα, δημοπρατημένα και προχωρημένα από τη Δημαρχία Φουσέκη (Αποχέτευση Κίρρας, ΧΥΤΥ Βαρτού, εφαρμογή επέκτασης σχεδίου πόλεως Αμφισσας, μουσείο Δαραδήμου κλπ κορδωνόταν με Δελτία Τύπου. Από δω και στο εξής πάπαλα.

Πλαναριστό είπε...

@Ανώνυμος
Πόση σχέση έχει ένα υδατοδρόμιο με την αποχέτευση Κίρρας ή ένα ΧΥΤΥ;
Ο Φσέκης ας δουλέψει και λίγο σα μηχανικός να το θυμηθεί το επάγγελμα. Να ηρεμήσει, να ιδιωτέψει.

Μπορεί να μη βρέθηκε κάποιος με υδροπλάνα να τα φέρει στην Ιτέα ή το Γαλαξίδι.