Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Παρέμβαση Merkel για το ελληνικό χρέος


Παρέμβαση Merkel για το ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θέλει άμεσο κλείσιμο της συμφωνίας για την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κ. Merkel δεν θέλει να ακούσει άλλες παραινέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama για το θέμα τηςΕλλάδας και δεν επιθυμεί άλλη έκτακτη σύνοδο κορυφής για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η λειτουργία της ΕΕ.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η καγκελάριος εξουσιοδότησε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να μεταφέρει αυτό το μήνυμα στους διεθνείς δανειστές στη συνάντηση στις Βρυξέλλες, στις 24 Μαΐου. Μάλιστα, ο Wolfgang Schauble εργάζεται πάνω σε αυτό ώστε να μπορεί να πει στους δανειστές ότι εκπληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας, η τήρηση των οποίων είναι απαραίτητη για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Η εν λόγω εξέλιξη επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του Capital.gr, σύμφωνα με το οποίο: Διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι η κατάσταση είναι τέτοια που "ενδεχομένως η παρέμβαση της κας Merkel να είναι πλέον απαραίτητη" για να βρεθεί μία διέξοδος η οποία "στη συνέχεια θα μπορούσε να υποστηριχθεί τεχνικά" από τις προτάσεις του ESM, του EWG και της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: