Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ.Γεωργίου Δρακάκη

Στην ανακοίνωση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Δελφών για τα «μη πεπραγμένα» έργα , αρμοδιότητας Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών





Kε Μίχο,

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τον συνήγορο των τεχνικών υπηρεσιών διότι εκτίθεστε ως δημοτική αρχή ακόμα περισσότερο δεδομένου ότι δεν έχετε ασχοληθεί ούτως ώστε να οργανώσετε την υπηρεσία αυτή …
Και για του λόγου το αληθές θα αναφερθώ στην πρώτη απένταξη που αναφέρεστε και προσπαθείτε να δικαιολογήσετε και συγκεκριμένα :

Η τεχνική υπηρεσία είναι η ίδια (η στελέχωσή της) με την προηγούμενη τετραετία ναι ή όχι ? Σαφώς είναι και η ίδια .!!! Εκτός τώρα τελευταία της επικείμενης συνταξιοδότησης του προϊσταμένου της υπηρεσίας !

Πως εξηγείτε ένα έργο ενταγμένο με την υπ’ αριθμ. 2143/29-06-2011 Απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Κατά την πρώτη δημοπράτηση του έργου και μετά την υπογραφή της σύμβασης στις 20-09-2012 αποκαλύφτηκε η σαφής αδυναμία εκτέλεσης του έργου μιας και η μελέτη δεν είχε λάβει υπόψη τις τοπικές συνθήκες εκτέλεσής του ΈΡΓΟΥ . 
Δηλαδή είχε παραληφθεί από την τεχνική υπηρεσία (την ίδια τεχνική υπηρεσία ) και δεν είχε καθόλου επανεξεταστεί μια μελέτη που δεν τύγχανε εφαρμογής; !!!! 


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ !!!!

Δεύτερον γίνεται επικαιροποίηση της μελέτης αντιμετωπίζοντας όλα τα τεχνικά προβλήματα επαναδημοπράτησή του στις 20-05-2014 και ανάδειξη αναδόχου δηλαδή πέρασαν 2 χρόνια για να διορθωθούν τα σφάλματα της μελέτης και να επαναδημοπρατηθεί το έργο !!!

Αγαπητέ συνάδελφε είναι ηλίου φαεινότερον ότι η διαχειριστική αρχή θα απέντασε το έργο αφού βάσει του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου (απαιτείτο τουλάχιστον 18 μήνες για την ολοκλήρωση του) δηλαδή δεν προλάβαινε να ολοκληρωθεί έως την λήξη του ΕΣΠΑ δηλαδή τέλος 2014 …Συνεπώς όλες αυτές οι καθυστερήσεις της τεχνικής υπηρεσίας πρώτον : Οτι δημοπράτησε έργο του οποίου η μελέτη δεν τύγχανε εφαρμογής και δεύτερον η μετέπειτα τεράστια καθυστέρηση της επαναδημοπράτησης κöστισαν την απένταξη !!!!

Συνεπώς με την ανάρτηση σου επιβεβαιώνεις για άλλη μια φορά την ανικανότητα της τεχνικής υπηρεσίας που υπερασπίζεσαι αλλά και την ανικανότητα την δική σας ως δημοτική αρχή να οργανώσετε την υπηρεσία αυτή ούτως ώστε να καταστεί ικανή να τρέχει και να εκτελεί τα έργα !

Γεώργιος Δρακάκης
Δημοτικός Συμβουλος
Απολλώνειο Φως – Καθαρή Λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια: