Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Δήμαρχοι Στ.Ελλάδας: Οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης και εκβιασμού από τον ΠΑ.Κ.Ο.Ε. προς τους Δήμους


Στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας συζητήθηκε το θέμα των ανακοινώσεων του ΠΑΚΟΕ για την ποιότητα των υδάτων.


Μετά την συζήτηση άλλων θεμάτων, τέθηκε υπόψη του Δ.Σ. η επιστολή του Δημάρχου Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλου, με θέμα την ενημέρωση του Σώματος για την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος εναντίον του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε).
Με την εν λόγω επιστολή, ο Δήμαρχος ενημέρωνε το Δ.Σ. για την ενορχηστρωμένη και στοχευμένη εκστρατεία σπίλωσης της ποιότητας του πόσιμου νερού καθώς και της καταλληλότητας των υδάτων κολύμβησης του Δήμου από το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. ζητώντας τη συμπαράσταση της ΠΕΔ και όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.
Στα πλαίσια του συγκεκριμένου θέματος υπήρξαν αρκετοί Δήμαρχοι που έκαναν λόγο για οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης και εκβιασμού από τον ΠΑ.Κ.Ο.Ε. προς τους Δήμους.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανος εκφράζοντας την αγανάκτησή του για το θέμα, τόνισε:
«Η προστασία της ανθρώπινης υγείας αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας για όλους μας. Όλοι οι Δήμοι συνεργάζονται με διαπιστευμένες εταιρείες που εξετάζουν κατ' εντολή μας και σε τακτά χρονικά διαστήματα το νερό, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την καταλληλότητά του. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μας καθώς πρόκειται για απολύτως εξειδικευμένους, έμπειρους και αξιόπιστους επαγγελματίες. Σας καλώ να καταδικάσουμε την τακτική του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. και προτείνω να αναθέσουμε σε δικηγόρο τη διερεύνηση της υπόθεσης και την εξέταση των επόμενων κινήσεων της Π.Ε.Δ.».
Η εισήγηση του Προέδρου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη του Δ.Σ., που συμφώνησαν ότι θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη νοσηρή αυτή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: