Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΚΑΙΡΟΣ... Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες

Πρόγνωση καιρού: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες
Ανάσα δροσιάς στις παραλίες θα αναζητήσουν σήμερα οι κάτοικοι των πόλεων (φωτογραφία αρχείου) - Πηγή: EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Δεν προβλέπεται σημαντική μεταβολή στο σκηνικό του καιρού, που θα παραμείνει γενικά αίθριος, με αυξημένη ηλιοφάνεια και ζέστη, σήμερα Κυριακή 24/7.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά στο Αιγαίο, την ημέρα, μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μέχρι τους 37 και 38 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Δυτική Στερεά  προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ανατολική Στερεά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: