Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Έφοδος στο σπίτι του Βγενόπουλου και συνεργατών του από οικονομικούς εισαγγελείς



Σε έφοδο στην οικία Βγενόπουλου αλλά και σε σπίτια συνεργατών του προέβησαν οικονομικοί εισαγγελείς, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για τις υποθέσεις για τις οποίες εμπλέκεται ο επιχειρηματίας με τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το protothema.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εισαγγελείς πήραν ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και άλλα έγγραφα με σκοπό την ενδελεχή μελέτη τους.
Η έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την είδηση για την καταχώρηση, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, του κατηγορητήριου εναντίον του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου για υπόθεση διαφθοράς στην οποία συγκατηγορούμενός του είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Είχαν, βεβαίως, προηγηθεί οι αποκαλύψεις του Hot Doc ηχογραφημένων συνομιλιών για τον επιχειρηματία σχετικά με κρυφές εταιρείες και «μαύρο» χρήμα.
Ζητείται η έκδοση του Βγενόπουλου στην Κύπρο
Το άνοιγμα της υπόθεσης Βγενόπουλου στην Ελλάδα σηματοδοτεί εξελίξεις και στην Κύπρο. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου τόνιζε ότι έχουν αποφασιστεί διώξεις σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που κατά κύριο λόγο αφορά τον χρηματισμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.
Χθες, η εφημερίδα σε άρθρο της, στην έντυπη έκδοσή της, αναφέρει ότι καταχωρείται, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου για υπόθεση διαφθοράς στην οποία συγκατηγορούμενός του θα είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ήδη, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η θυγατέρα του Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγός της Ανδρέας Κιζουρίδης, κλήθηκαν στην αστυνομία και κατηγορήθηκαν γραπτώς. Στο ίδιο κατηγορητήριο, που αφορά την υπόθεση του 1 εκατ. ευρώ που έλαβε το 2007 η εταιρεία C. Christodoulou Consultants από την Focus Maritime Corp. θα βρίσκονται επίσης οι Μιχάλης Ζολώτας, Κυριάκος Μάγειρας και Μιχάλης Φόλε. Πρόκειται για άτομα του περιβάλλοντος του Ανδρέα Βγενόπουλου. Οι προσπάθειες της ανακριτικής ομάδας και της γενικής εισαγγελίας απέφεραν καρπούς και το στοίχημα είναι πλέον "το κατά πόσο oi Ελλαδικές αρχές θα εκδώσουν τους εξ Ελλάδος κατηγορούμενους οι οποίοι, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, θα αρνηθούν να παρουσιαστούν οικειοθελώς ενώπιον της Κυπριακής Δικαιοσύνης" επισημαίνει η κυπριακή εφημερίδα.
Οι νέες αποκαλύψεις του Hot Doc
Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται τα στοιχεία για τις σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με μαύρο χρήμα και κρυφές εταιρίες. Τις συνομιλίες «φωτιά» του επιχειρηματία και συνεργατών του αποκαλύπτει το Hot Doc.
Στις νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ακριβώς επειδή περιέχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα στελέχη του Βγενόπουλου αναφέρονται σε μη νόμιμες συναλλαγές, γίνονται άμεσες και έμμεσες αναφορές σε κίνηση χρημάτων που πρέπει να δικαιολογηθούν ή να εμφανιστεί ότι προέρχονται από τρίτους.
Το Hot Doc δημοσιεύει όλες της ηχογραφημένες συνομιλίες που «καίνε» τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Πότε έγιναν και πως συνδέονται με τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι έλεγχοι για τις δανειοδοτήσεις στη Λαϊκή Τράπεζα.
Και ενώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, αύριο συνεχίζεται στο Εφετείο Αθηνών η δίκη μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Κώστα Βαξεβάνη. Η δίκη αφορά αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc σχετικές με τη δραστηριότητα του επιχειρηματία στη Λαϊκή Τράπεζα. Όπως έχει αποκαλύψει το περιοδικό, ο Βγενόπουλος, χρησιμοποιούσε την τράπεζα για να δίνει δάνεια σε φίλους επιχειρηματίες, πολλές φορές χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια: