Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Γεύση από Brexit για τους Βρετανούς – Mποτιλιάρισμα 14 ωρών από ελέγχους στα σύνορα


Μία γεύση… από Brexit φαίνεται ότι πήραν περίπου 250.000 οδηγοί στη Βρετανία αφού βρέθηκαν κολλημένοι στην κίνηση επί 14 σχεδόν ώρες στο λιμάνι του Ντόβερ, λόγω κωλυμάτων στα γαλλικά σύνορα.
Οι Βρετανοί που θέλησαν να φτάσουν από το Κέντ στο λιμάνι το Ντόβερ την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυσλειτουργίες στα γαλλικά σύνορα, αφού από τους επτά θαλάμους ελέγχου διαβατηρίων σε λειτουργία ήταν μόλις οι τρεις, τη στιγμή μάλιστα που η Γαλλία έχει αυξήσει τους ελέγχους στα σημεία εισόδου μετά και την τρομοκρατική ενέργεια στη Νίκαια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προχώρησε το λιμάνι, οι καθυστερήσεις μπορεί να διαρκέσουν από 5 έως και 10 ώρες. Από την πλευρά της όμως η αστυνομία του Κεντ σημειώνει ότι η αναστάτωση και οι ουρές που ξεπερνούν τα 16 χιλιόμετρα μπορεί να διαρκέσουν έως και 48 ώρες.
Αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν μία ταλαιπωρία ωρών για τους οδηγούς, τους ταξιδιώτες και όσους ξεκινούσαν τις διακοπές τους, με πολλούς να κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους, και εκφράζουν, σύμφωνα με την Daily Mail, την ανησυχία τους ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι η τιμωρία που τους επιφύλασσαν μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο οποίο επέλεξαν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εξαγριωμένοι λόγω της ατελείωτης αναμονής, πολλοί στράφηκαν στα κοινωνικά δίκτυα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και να παραπονεθούν για το γεγονός ότι υποβάλλονταν σε πλήρη έλεγχο του ιστορικού τους με αποτέλεσμα η διαδικασία να διαρκεί πολύ περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: