Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Υπ. Εργασίας: «Συντάξεις του ΙΚΑ χωρίς δανεισμό για πρώτη φορά από το 2010»

Η αύξηση των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 241,20 εκατ. ευρώ, αλλά και η πρόβλεψη ότι η σημερινή ταμειακή κατάσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διασφαλίζει πλήρως την καταβολή των συντάξεων, επιτρέπει την καταβολή τους δίχως δανεισμό. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2010
Λόγω καλύτερης πορείας είσπραξης των εσόδων του ΙΚΑ, σε σχέση με τις προβλέψεις και τα έσοδα του 2015, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, ανακλήθηκε η υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση δανείου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου, τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και ΤΑΠ-ΔΕΗ, ποσού 150.000.000 ευρώ, για την πληρωμή των συντάξεων Σεπτεμβρίου.
Η ανάκληση του δανεισμού έγινε λαμβάνοντας υπόψη:
·         Τα στοιχεία της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα του επταμήνου 2016 του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές, αυξήθηκαν κατά 241,20 εκατ. ευρώ ή κατά ποσοστό 4% σε σχέση με τα έσοδα του επταμήνου 2015.
·         Την πρόβλεψη της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου, ότι η σημερινή ταμειακή κατάσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διασφαλίζει πλήρως την καταβολή των συντάξεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, που το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις χωρίς δανεισμό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ . ΑΜ ΟΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ . ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ , ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΒΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΚΑΣ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΚΟΡΑ !!!!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ. Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΑΝΑΘΡΕΜΕΝΟΣ !!!! ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ , ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΝΦΙΑ , ΦΟΡΟΙ Κ.Λ.Π. ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΨΕΥΤΙΕΣ , ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ !!!!! "ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ " ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ !!!!!!!