Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΙΤΕΑ… Ανάβαση στην ειδική «Βωξίτες Ι» 32 χρόνια πριν με φόντο…


…τάνκερς!
Ήταν η τελευταία χρονιά που στον Κόλπο της Αγκάλης ήταν παροπλισμένα τέσσερα μεγάλα δεξαμενόπλοια και αρκετά φορτηγά πλοία, που είχαν κάνει την περιοχή μας νεκροταφείο πλοίων. Τα δεξαμενόπλοια ήταν θύματα της πετρελαϊκής κρίσης της δεκαετίας του ΄70.
Για να μη ξεχνάμε…
Το Νοέμβριο του 2008 το υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε σήμα στα λιμεναρχεία Χαλκίδας, Στυλίδας, Ιτέας, Αλιβερίου, Ιθάκης και Μεσολογγίου, με το οποίο «ξέθαψε» την απόφαση (1334/19.2.1982) του τότε υπουργού Ευ. Γιώτα με την οποία ορίζονταν οι εν λόγω θαλάσσιες περιοχές ως «αγκυροβόλια παροπλισμένων πλοίων».
Για τη φωτογραφία…
Φέτος (29 Ιουλίου) συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής ο Stig Blomqvist, ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία των ράλλυ. Γεννημένος στο Έρεμπρο της Σουηδίας, ο σεμνός και χαμηλών τόνων πιλότος οδήγησε στην καριέρα του για 8 ομάδας
 Η φωτογραφία είναι από το 31ο Ράλλυ Ακρόπολις (1984) στην ειδική διαδρομή «Βωξίτες Ι» στο οποίο Ράλλυ κατέκτησε τη μοναδική του νίκη σε 9 παρουσίες στον ελληνικό αγώνα, στην αναμφίβολα καλύτερη χρονιά της καριέρας του (5 νίκες και παγκόσμιος τίτλος).
ΦΩΤΟ από ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: