Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Δημοσχάκης: Ο Έβρος θα βρει την οικονομική του αίγλη με την αναβίωση παραδοσιακών καλλιεργειών

Ο βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης παραβρέθηκε την Παρασκευή (26/8) το βράδυ στη γιορτή Πεπονιού – Φασολιού Τυχερού που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΘΕΟΓΕΝΗΣ».

Κατά τη διάρκεια της γιορτής απηύθυνε τον κατωτέρω χαιρετισμό:

«Χαιρετίζω τη γιορτή Πεπονιού – Φασολιού Τυχερού που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΘΕΟΓΕΝΗΣ».

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΘΕΟΓΕΝΗΣ» έχει βοηθήσει αποφασιστικά στην αναβίωση των παραδοσιακών καλλιεργειών, που έχουν συμβάλλει σημαντικά στο παρελθόν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως όλοι γνωρίζετε το πεπόνι Τυχερού, « Χρυσή Κεφαλή», είχε κατακτήσει για δεκαετίες τις αγορές της Αθήνας, ενώ και η τοπική ποικιλία φασολιού είναι γνωστή για την ξεχωριστή ποιότητά της.

Τέτοιες πρωτοβουλίες, τέτοιες γιορτές, στρέφουν τα φώτα της δημοσιότητας στα προϊόντα του τόπου μας και βοηθούν στην προώθησή τους σε αγορές σε όλη την Ελλάδα.

Οι παιδικές μνήμες και εφηβικές αναμνήσεις μου επιτρέπουν να σας γνωστοποιήσω ότι τα πεπόνια και τα φασόλια είχαν κυρίαρχη θέση και προτίμηση στο σύστημα καλλιέργειας που εφαρμόζαμε ως κτηνοτροφική οικογένεια.

Στέκομαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης των παραδοσιακών καλλιεργειών, έχοντας την πεποίθηση ότι με αυτόν τον τρόπο ο Έβρος θα ξαναβρεί την οικονομική αίγλη του παρελθόντος.

Θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές για την διεξαγωγή της εκδήλωσης και ελπίζω να βρει κι άλλους μιμητές και δηλώνω συνεπής συμπαραστάτης κάθε παρόμοιας προσπάθειας ανάδειξης του Έβρου και της Θράκης».

http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: