Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ιτέα : 1ο εργαστήριο ρομποτικής για μαθητές

Τα μαθήματα στο Κυριακοπούλειο 8,22 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου 2016

Ανανεώθηκε





Στις ημερομηνίες 8, 22 Οκτωβρίου & 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο εργαστήριο ρομποτικής (lego mindostorms EV3) για μαθητές Δ', Ε' & ΣΤ' Δημοτικού στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών.

Σας ενημερώνουμε ότι σκοπός της εταιρείας robolab είναι να ξεκινήσει στη Ιτέα, ένα κύκλο σεμιναρίων για μαθητές με αντικείμενο την κατασκευή & προγραμματισμό ρομπότ.

Για το 1ο σεμινάριο:

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών : 30

Ηλικίες: Δ' - Ε' - ΣΤ' Δημοτικού (Γ' Δημοτικού & Α' Γυμνασίου, με εξαίρεση σε περίπτωση μη κάλυψης του αριθμού των 30 συμμετοχών)

Αριθμός Ρομπότ:6 (5 μαθητές/ρομπότ)

Κόστος: 50€/μαθητή

Διάρκεια: 10 ώρες  
8 Οκτωβρίου: 3 ώρες
22 Οκτωβρίου: 3 ώρες
5 Νοεμβρίου: 4 ώρες

Για εγγραφές-πληροφορίες επικοινωνήστε με το 22310 21270 / υπεύθυνος: Αποστόλου Δημήτριος
www.robolab.edu.gr

facebook.com/robolab.edu

robolab.lamia@gmail.com


---------------------------------------------------------------

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο. Μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική, τα παιδιά αφομοιώνουν έννοιες της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και γενικότερα των επιστημών, με έναν ευχάριστο, βιωματικό και αποτελεσματικό τρόπο.
Οι γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται, όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά, είναι ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία τους.
Η εκπαιδευτική ρομποτική βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τις επιστημονικές έννοιες που διδάσκονται στο σχολείο. Λειτουργεί δηλαδή ως καταλύτης, που επιταχύνει τη διαδικασία της μάθησης. Επιπλέον, είναι μία εξαιρετικά ψυχαγωγική και δημιουργική δραστηριότητα, έτσι τα παιδιά χτίζουν την πεποίθηση ότι η μελέτη των θετικών επιστημών είναι συναρπαστική!
Τα παιδιά εργάζονται σε ομάδες, και έτσι αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και πνεύμα συνεργασίας. Χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το μυαλό τους και τα χέρια τους, αναπτύσσοντας έτσι τις νοητικές και κινητικές τους δεξιότητες. Ολοκληρώνουν έργα (projects) τα οποία και παρουσιάζουν, αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους στην οργάνωση, στην επίλυση προβλημάτων και στην επικοινωνία.






Δεν υπάρχουν σχόλια: