Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχές του 2017 η κατάργηση 1.000 κλάδων στο δημόσιο


Στις αρχές του 2017 πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να καταργηθούν περίπου 1000 από τους 1440 κλάδους στο δημόσιο.

Στόχος είναι αφενός το κλαδολόγιο του δημοσίου να εξορθολογιστεί και αφετέρου να προχωρήσει με ταχύτητα η κινητικότητα η οποία εμποδίζεται από το ότι ένας υπάλληλος, παρότι κάνει ακριβώς την ίδια εργασία, ανήκει σε διαφορετικό κλάδο.  Για παράδειγμα, αν μια υπηρεσία ζητήσει από μια άλλη έναν υπάλληλο που ανήκει στον κλάδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) Διοικητικού – Λογιστικού, τη συγκεκριμένη θέση δεν μπορεί να καλύψει ένας υπάλληλος ΔΕ Διοικητικού – Γραμματέα λόγω γραφειοκρατίας. Παράλληλα πρόκειται να καταργηθούν κλάδοι που, πλέον, μόνο θυμηδία προκαλούν, όπως Σημειωτής, Παγιδοθέτης, Σαπουνοποιός, Στασιάρχης, Τσιγκογράφος, Σπερματεγχύτης, Μετρ, Κατασκευαστής ιχαρίων.
Συνεδρίασε η Επιτροπή παρουσία Βερναρδάκη
Σήμερα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε με αντικείμενο τη μελέτη του νέου κλαδολογίου στο δημόσιο τομέα, καθώς και τη μελέτη για τη σύσταση διυπουργικών κλάδων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  «η Ομάδα Εργασίας θα έχει εντός των αμέσως επόμενων μηνών ολοκληρώσει το έργο της, με την πρόταση για ένα νέο κλαδολόγιο που θα ανταποκρίνεται στις επιτακτικές ανάγκες για βαθιές αλλαγές στο δημόσιο». Και προστίθεται: «Η πρωτοβουλία για την επαναρύθμιση του κλαδολογίου έρχεται να συμπληρώσει οργανικά το νόμο για την εθελοντική κινητικότητα στο δημόσιο που κατατίθεται την Δευτέρα 3/10 στη Βουλή, καθώς και τις εργασίες για τους νέους οργανισμούς και οργανογράμματα που ετοιμάζονται πυρετωδώς.    Την Ομάδα Εργασίας για το νέο κλαδολόγιο απαρτίζουν στελέχη του Δημοσίου Τομέα, με εξειδίκευση στα θέματα της δημόσιας διοίκησης. Η Ομάδα Εργασίας θα συνεργαστεί με στελέχη όλων των Υπουργείων και των ειδικών κλάδων, οργανώνοντας, εκτός των άλλων, και μια ευρεία διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: