Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Επαγγελματίες Γαλαξιδίου: Θέλουμε καθαρό Γαλαξίδι και μπορούμε να το έχουμε




Θέλουμε καθαρό Γαλαξίδι και μπορούμε να το έχουμε. Αυτή είναι αποκλειστικά η καθολική μας αξίωση ως πολίτες και ως επαγγελματίες και, αυτός και μόνον αυτός ο λόγος που προκαλέσαμε στις 19 Σεπτεμβρίου την ανοικτή στο κοινό Έκτακτη Γενική Συνέλευσή μας.

Θεωρούμε ότι ακούστηκαν όλες οι απόψεις και προτάσεις από επαγγελματίες και πολίτες που έχουν καταγραφεί και θα κατατεθούν προς όλους τους υπεύθυνους.
Ουδέποτε αμφισβητήθηκε η καλή προαίρεση οιουδήποτε, Γι’αυτό και οι αλλεπάλληλες επαφές μας τόσο με τον ίδιο τον Δήμαρχο Δελφών κ.Θανάση Παναγιωτόπουλο, όσο και με τους Θεματικούς του Αντιδημάρχους. Δεν μας αρνήθηκαν ν’ αναλάβουν στις μεταξύ μας συναντήσεις τις ευθύνες που αναντίρρητα τους αναλογούν για την συνεχή υποβάθμιση των ακριβοπληρωμένων ανταποδοτικών παροχών αλλά,  δεν αναζητούν και την λύση που έχουν υποχρέωση να δώσουν στο Γαλαξίδι.
Ο σύλλογος Επαγγελματιών έχει προχωρήσει σε καταγγελία εδώ και 18 μήνες περίπου, έχει δε, όλα τα στοιχεία από την «καταστροφή» της 25ης Αυγούστου ώστε να ζητήσει εκ’ νέου εισαγγελική παρέμβαση και να αποδοθούν ευθύνες στους αρμοδίους.
Οι κοινή μας αγωνία όμως και λόγω της σημερινής οικονομικής συγκυρίας δεν απέδωσε καρπούς. Δεν προσέγγισε έστω στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από ένα καθαρό Γαλαξίδι, του οποίου οι πολίτες και οι επισκέπτες θα μπορούν ν’ απολαμβάνουν το αγαθό του πόσιμου νερού και, φυσικά, την αδήριτη ανάγκη για  αποτελεσματική διαχείριση των αστικών λυμάτων.
Προσφεύγουμε ως ύστατο μέσο πίεσης, στην δημοσιοποίηση της κοινής μας αγωνίας. Και το κάνουμε για μας τους ίδιους και τα παιδιά μας. Το κάνουμε για τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις μας, το κάνουμε για τον τόπο.
Βγαίνουμε «μπροστά» χωρίς μισόλογα, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο και ταυτόχρονα καλούμε όλους εκείνους που συμμερίζονται την αγωνία μας να κάνουν το ίδιο.
Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα προβλήματα και να δώσουν το μήνυμα της ανασύνταξης και της μέριμνας προς τους πολίτες αυτού του τόπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο εκλεγμένος Βουλευτής Φωκίδας.
Θέλουμε καθαρό Γαλαξίδι και μπορούμε όλοι μαζί χωρίς να μας αγγίζει κανενός είδους πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, να το έχουμε.
Το υψηλό τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε σαν επαγγελματίες από την εξέλιξη της διαμαρτυρίας μας, μας υποχρεώνει να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στο άμεσο μέλλον και με την  κατάθεση προγράμματος διαφημιστικής προβολής και ανάπτυξης του Τόπου, ώστε να φτάσουμε το Γαλαξίδι εκεί που του αρμόζει.
e-mail: epaggelmatikosillogos@outlook.com.gr

facebook.com/epagelmatikos.sullogos.galaxeidiou

Δεν υπάρχουν σχόλια: