Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Να απομονωθούν άμεσα οι ακροδεξιοί "καθοδηγητές"



















 Οι αντιδράσεις κατοίκων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δεν μπορούν να επισκιάζουν την ανιδιοτελή και άοκνη συνεισφορά, την αλληλεγγύη πολλών συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Οι καθοδηγούμενες ωστόσο αντιδράσεις κατοίκων από ακροδεξιά μορφώματα, θα πρέπει να εξετασθούν με μεγάλη προσοχή και να απομονωθούν πριν είναι αργά και  διαρραγεί η κοινωνική συνοχή.
Στη Μόρια, καθώς και στα υπόλοιπα νησιά, επικρατεί ένα καζάνι που βράζει. Όσο δεν βελτιώνονται οι συνθήκες στις Δομές Φιλοξενίας και τα hotpsots, όσο το σύστημα ασύλου πορεύεται βραδυκίνητα, τόσο ο φαύλος κύκλος των εντάσεων θα συνεχίζει.
Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας υποδοχής κρίνεται ως μία ουσιαστική και επιτακτική δράση, προκειμένου να περιοριστεί η κοινωνική άγνοια σε ζητήματα που αφορούν στους πρόσφυγες. Να μάθουμε να συνυπάρχουμε αναπτύσσοντας την ικανότητα να κατανοούμε τον άλλον και να αντιλαμβανόμαστε τις αλληλεξαρτήσεις. Ο ρόλος της πολιτείας σε αυτό το σημείο πρέπει να είναι καταλυτικός.

Διαφορετικά, αυτόκλητοι σωτήρες της κοινωνίας, θα εδραιώνουν το ξενοφοβικό κλίμα, στρέφοντας ουσιαστικά τον άνθρωπο κατά  του συνανθρώπου του.


Από τον Τομέα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το ονομαζομενο ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ εχει καταλαβει ποσο ΥΠΙΟΚΙΝΗΜΑ ειναι και ποσο κακο κανει στην χωρα ??? Παντα οι αριστεροι ηθελαν να ειναι οι καθηγητες και υποκινητες της κοινωνιας . Ξερουν τι κακο εχουν κανει ??? Ξερουν τι παιχνιδια παγκοσμια πεζονται αυτη την στιγμη και μαλιστα στην πλατη μας , διοτι εμεις τους φορτοθηκαμε και οχι οι διεθνεις παιχτες ????? Καλες οι πομποδεις αναρτησεις αλλα βαλτε και λιγο μυαλο εσεις οι αλληλεγγυοι !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΝΕ ΑΥΤΙΘ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΗ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ Ε ΟΧΙ ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ????

Ανώνυμος είπε...

Να, εδώ οι τρεις πρώτοι σχολιαστές λένε και καμιά χαζομάρα να περάσει η ώρα.

Ανώνυμος είπε...

να βγει η χρυση αυγη να ξεβρωμισουμε.. κυριως απο εσας.

Ανώνυμος είπε...

Να, εδώ ήρθαν και οι χρυσαυγίτες να πουν καμιά χαζομάρα να γελάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ειδες φιλε των 10.58 και 5.25 αμα δεν ξερεις να πεις ή δεν μπορεις γραφεις και καμια βλακεις για να σου περασει η ωρα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Να, εδώ ο 1:19 προσπαθεί να φανεί ότι γράφει σοβαρά και με άποψη. Εντάξει, έκλαψα λίγο για το συντακτικό του αλλά το διάβασα.