Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ρουβίκωνας σε Μητσοτάκη: Το θέμα δεν είναι πώς θα έρθετε στα Εξάρχεια αλλά πώς θα φύγετε

EXARXEIA
Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, 

η οποία σε κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απαντά στη φράση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «θα τελειώσω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα».
Η φράση είχε ειπωθεί από τον κ. Μητσοτάκη σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Realnews. Τα μέλη του Ρουβίκωνα απαντούν:
«Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές. Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά.
(…) Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει... Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει...».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα φύγουνε με τις κλούβες που θα έχουν μπουζουριάσει τα καλοζωισμένα βουτυρόπαιδα, που επειδή δεν μπορούν να δημιουργήσουν από ανικανότητα και τεμπελιά, καταστρέφουν τις περιουσίες των άλλων, τα δημόσια κτήρια και εγκαταστάσεις, που οι πολίτες πληρώνουν, φορώντας την κουκούλα της αναρχίας, με το "ιδεολογικό" άλλοθι της δήθεν προστασίας της κοινωνίας από τους εμπόρους ναρκωτικών και τις πλάτες των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι νομίζεις ?

Ανώνυμος είπε...

12:42 δείχνεις να ξέρεις πολλά. Απάντησέ μου για να μην νομίζει όποιος σε διάβασε ότι είσαι άλλο ένα ακόμα τσιράκι των αληταράδων:
-Γιατί οι Κυβερνήσεις της ΝΔ που πέρασαν δεν το έκαναν αυτό; ¨Έχει ο Κυριάκος κανένα προσόν μεγαλύτερο από τους άλλους και το ξέρεις από πρώτο χέρι; Οι ίδιοι οι παλιοί ανίκανοι δεν είναι στην ΝΔ που περιμένουν να ξαναβγούν μπροστά και να αναλάβουν πόστα;
-Ομοίως γιατί πιστεύεις ότι δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό σχετικά με τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας τόσα χρόνια; επειδή ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν οι Κυβερνήσεις που πέρασαν ή γιατί ήταν ναρκέμποροι και Κυβερνόντες κώλος και βρακί; άσε που εκτός από φράγκα αποδεκατίζουν και τα μη ελεγχόμενα από τα «καλοζωισμένα βουτυρόπαιδα».
-Εξήγησέ μου, έχει το παιδί την δυνατότητα να καθαρίσει τα Εξάρχεια σε ένα μήνα από αυτούς τους κακούς, αλλά δεν λέει τίποτα για να καθαρίσει τα ναρκωτικά; Έχει άλλη σύμβαση με αυτούς;
-Τελικά με αυτούς που το 2010 είδαμε δύο φορές σε βίντεο (η μία θυμάμαι στον Λαζόπουλο) που απόμερα ανάμεσα σε κάτι θάμνους, αστυνομικοί έδιναν σε κουκουλοφόρους σιδεροσωλήνες και σάκους (μάλλον όχι με σάντουιτς) τι έγινε; Η κυβέρνηση των ανθρώπων του Μητσοτάκη που κυβέρνησαν μετά βρήκαν ποιοι ήταν και εάν οι μολότοφ αυτών των σάκων έκαψαν τελικά την τράπεζα με τους εργαζόμενους λήγοντας άδοξα την ειρηνική διαδήλωση του 1 εκατομμυρίου Ελλήνων; Έχεις ακούσει κάτι για παρακράτος και προβοκάτσιες; Την φράση «ήταν πολλά τα λεφτά Άρη»;
-Πες μας ειλικρινά (όταν λέμε μόνο την αλήθεια) γιατί ο Κυριάκος θα κάνει τώρα όσα δεν έκανε όταν ανέλαβε την εξουσία απο τον Γιωργάκη; Αν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να μας πεις σε αυτή την ερώτηση απάντα τουλάχιστον στην επόμενη.
-Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που έκανες το σχόλιο. Επειδή πιστεύεις ότι έτσι υπηρετείς σωστά και τίμια την Ελλάδα και τα κοινά, ή γιατί σου έχουν τάξει βόλεμα και επειδή δεν μπορείς να δημιουργήσεις από ανικανότητα και τεμπελιά, συμφωνείς και αβαντάρεις την καταστροφή των περιουσιών των άλλων, το ξεπούλημα των δημοσίων κτιρίων και εγκαταστάσεων που οι πολίτες πληρώνουν, το ξεπούλημα της Ελλάδας όλης και την σκλαβοποίηση των Ελλήνων, φορώντας την κουκούλα του Έλληνα;

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα λυνονται με ενα μονο τροπο : Οταν συλλαμβανονται αυτοι που καταστρεφουν την περιουσια του λαου να γινεται αμμεσος λογαριασμος των ζημιων να διαιρειται με τον αριθμο των συλληφθεντων και να τους επιβαλεται η πληρωμη μεσω Εφοριας !!!! Αντε να δουμε οι μπαμπαδες των νεαρων που ξεδινουν ετσι , ποσα λεφτα εχουν για να πληρωνουν τις ζημιες στους παθοντες μεσω του κρατους !!!!! Το μονο που βλαπτει την Δημοκρατις των κατοικων ειναι : Η ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ !!!!!