Το Off trail Παρνασσός, είναι ένας νέος αγώνας ορεινού τρεξίματος, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016. Είναι ένας αρκετά “ορειβατικός” αγώνας που κινείται σε μεγάλο ποσοστό εκτός μονοπατιών και δρόμων. Πράγματι, η μεγάλη διαδρομή των 24,5χλμ κινείται για 6 περίπου χιλιόμετρα εκτός μονοπατιών (σε λιβάδια, δάση και δασωμένες ρεματιές), για 4.5 χιλιόμετρα σε μονοπάτια και για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα σε δασικούς χωματόδρομους χωρίς να διασταυρώνεται ούτε να συναντάει καθόλου άσφαλτο (με εξαίρεση το πέρασμα μέσα από το χωριό Μαριολάτα). Εξ ου και το όνομά του, off trail.

Ο αγώνας γίνεται στον Δυτικό Παρνασσό, πάνω από τη Γραβιά, τη Βάργιανη και τη Μαριολάτα, και περιλαμβάνει κάποια από τα πιο παρθένα τμήματα του βουνού στα οποία δεν υπάρχουν καλογραμμένα μονοπάτια, με κορφές και δάση χωρίς ίχνη από ανθρώπινες δραστηριότητες. Χωρίς υπερβολή, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής κινείται στη σκιά, κάτω από ελατοδάση, πλατάνια και πουρνάρια και περνάει από δύο πηγές. Η διαδρομή ξεκινάει από χαμηλά (360μ υψόμετρο), καταλήγει σε κορφή 1406 μ, περνάει από μεγάλη διαμπερή σπηλιά και ολοκληρώνεται στο σημείο της αφετηρίας κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο. Απαιτεί εμπειρία από τρέξιμο και περπάτημα στο βουνό και προσοχή.

Παράλληλα με την μεγάλη διαδρομή, θα πραγματοποιηθεί και μικρότερη 10,5 χιλιομέτρων αλλά και μία παιδική. Για μαθητές Λυκείου θα υπάρξει χωριστή κατηγορία στη διαδρομή των 10,5 χιλιομέτρων, Ειδικά για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, θα υπάρξει διαδρομή 1,5 χιλιομέτρου αλλά και ειδικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δραστηριότητες, μπάνιο στη πισίνα του MILIAS CAMPS VILLAGE και διάφορα παιχνίδια και σπορ (αναρρίχηση, τοξοβολία, skateboard κ.α.).

http://offtrail.miliascamps.gr/index.php/2-uncategorised/1-off-trail-parnassos