Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Το #perouka_gate και οι λασπολόγοι του ΔΟΛ


Στην ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ επιχειρείται να

αντιστραφεί η κωμικοτραγική υπόθεση παρακολούθησης, στησίματος ρεπορτάζ και πλαστογραφίας στην οποία εμπλέκεται και ένας -όχι πια- συνεργάτης της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Του Δημήτρη Τρίμη
Το vima.gr με φανερή πρόθεση διάχυσης των ευθυνών και -ει δυνατόν- χρέωσης της υπόθεσης σε όλους πλην των πραγματικών ηθικών και φυσικών αυτουργών αυτών των αντιδημοσιογραφικών και παράνομων πρακτικών, σημειώνει σε περίοπτη θέση σχετικά:
«Ο κ. Δημάδης, γνωστό μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και από τους "προωθημένους" συντάκτες του Δ. Κοντομηνά (παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήρθε από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα και έγινε για ένα διάστημα υπεύθυνος του πολιτικού ρεπορτάζ), διατηρούσε και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Λάκη Λαζόπουλο, φωτογραφήθηκε με τον κ. Τσίπρα σε προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη (τότε που πήγε για το Ίδρυμα Κλίντον με την Γιάννα Αγγελοπούλου) και συνεργάζεται εδώ και καιρό με την Εφημερίδα των Συντακτών.
»Είναι χαρακτηριστικό ότι εν λόγω εφημερίδα γνωστή για τις όχι και τόσες καλές σχέσεις που έχει με τον υπουργό Επικρατείας (λέγεται ότι έχει παράπονα διότι δεν δίνει κρατική διαφήμιση), καταχώνιασε την είδηση στις μέσα σελίδες (σελίδα 8 στα "Πολιτικά Παρασκήνια") με τίτλο "Πλήρης αποδοκιμασία από την Εφ.Συν."».
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πώς συνδυάζεται στο μυαλό του συντάκτη του ΔΟΛ η φωτογράφιση των «μονίμων ανταποκριτών» με τον Αλέξη Τσίπρα ή η σχέση τού ενός με τον Δ. Κοντομηνά και τον Λάκη Λαζόπουλο με «τις όχι και τόσο καλές σχέσεις (της εφημερίδας μας) με τον υπουργό Επικρατείας, η οποία εφημερίδα μας «λέγεται ότι έχει παράπονα διότι δεν δίνει κρατική διαφήμιση»;
Και επίσης γιατί δεν γράφει την άποψη της εφημερίδας μας με τίτλο «Πλήρης αποδοκιμασία από την Εφ.Συν.»; Τόσο δύσκολο είναι να αντιγράψει ότι:
«Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη γιατί παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι αργά χθες το βράδυ, πρόκειται για τους ανταποκριτές των τηλεοπτικών σταθμών Star και Αlpha, ο οποίοι κατηγορούνται και για πλαστογραφία. Ο δεύτερος είναι και συνεργάτης της εφημερίδας μας τον τελευταίο χρόνο.
Η "Εφ.Συν." θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του.
Η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοιου είδους «αποστολή» σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της.
Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η «Εφ.Συν.» δεν έχει καμία σχέση με γελοίες μεταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες "επιχειρήσεις".
Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την «Εφ.Συν.».
ΥΓ. Αν ο ΔΟΛ και τα δημοσιογραφικά του στελέχη θέλουν να μας πουν ότι ο Δ. Κοντομηνάς -και οι δημοσιογράφοι του, ως ιδιωτικός στρατός του- ήταν κάποτε θετικοί ή έστω λιγότερο επιθετικοί προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επειδή δεν πήραν την άδεια εθνικής εμβέλειας στη δημοπρασία έχουν προσχωρήσει στο πλευρό της Δεξιάς και των βαρόνων της διαπλοκής, όπως τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ κ.λπ., ας το δηλώσουν ευθέως.
Διαφορετικά ας μην υπερασπίζονται την παρα-δημοσιογραφία κανενός, είτε του ALPHA, είτε του STAR, είτε του Θέμου, του Τριανταφυλλόπουλου και όλων των άλλων στημένων ρεπορτάζ σκοπιμότητας τύπου «νερού του Καματερού» ή της εξόντωσης του γιατρού Τσιρώνη.
Και, κυρίως, να μην ανακατεύουν την «Εφημερίδα των Συντακτών» στα πολιτικά και δημοσιογραφικά τους παιχνίδια και επιχειρηματικές σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: