Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ιτέα - Παραλιακή λεωφόρος :Μια εικόνα ..χίλιες λέξεις


Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε προ λίγης ώρας στον παραλιακό δρόμο. Το αγροτικό Ι.Χ έχει καταλάβει την μισή λωρίδα κυκλοφορίας και ο ιδιοκτήτης του κάθεται σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης .

Η αγανάκτησή μου πηγάζει απ’ το γεγονός ότι κανείς δεν σέβεται τον συνάνθρωπό του και δεν νοιάζεται για την εικόνα μιας «άναρχης» πόλης που «διώχνει» και δημιουργεί προβλήματα στον επισκέπτη.

Παρακολούθησα το πρόβλημα που δημιουργούσε στην κυκλοφορία, η απαράδεκτη στάθμευση του εν λόγω αυτοκινήτου , καθότι το εν λόγω σημείο γειτνιάζει με το Κ.Τ.Ε.Λ και ευελπιστούσα πως θα υπάρξει υπόδειξη από κάποιον ,  ή σχετική υπόδειξη στο να μαζέψει το αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης του 

Μάταια όμως , .…

Αφιερωμένο σε όλους εμάς :
·       Τους αδιάφορους πολίτες
·       Τους αδιάφορους καταστηματάρχες
·       Τους αδιάφορους σερβιτόρους
·       Το λιμεναρχείο που απέχει 20 μέτρα απ’ το σημείο αυτό !

Αιδώς και πάλι αιδώς .


με εκτίμηση ,

ένας φίλος της 'Καρτερίας' 

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα . Αυτή είναι η καθημερινή εικόνα της παραλίας με τα Ι.Χ
Αυτοκίνητα παρκαρισμένα στις διαβάσεις των πεζών , αυτοκίνητα ιδιοκτητών καταστημάτων σχεδόν κάθετα παρκαρισμένα μπροστά στα ίδια τους τα καταστήματα , αυτοκίνητα να εμποδίζουν την ορατότητα να σταθμεύουν στις γωνίες των τετραγώνων χωρίς να τηρούν τον Κ.Ο.Κ. Αναφέρω ενδεικτικά ένα σημείο άκρως επικίνδυνο όπου πάντα βρίσκεται παρκαρισμένο αυτοκίνητο που αποκρύπτει την ορατότητα : Μπροστά στο κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης του κ. Κοκόρη.
Πάρτε το μπλοκάκι και βάλτε πρόστιμα , ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πάτε να γράφετε ότι θέλετε , δεν ιδρώνει τ αυτί κανενός. Είχατε γράψει για το χάλι στο πολεοδομικό τετράγωνο πρώην κυλινδρόμυλων Παπαλεξανδρή που έχει καταντήσει σκουπιδαριό και parking αυτοκινήτων και εργολαβικών οχημάτων κυριολεκτικά στην "μύτη" της τροχαίας Ιτέας.
Δεν είδαμε να γίνεται τίποτε.
Μήπως θα πρέπει αυτεπάγγελτα να κινηθεί η εισαγγελία κατά των αρμοδίων για παράβαση καθήκοντος με την έννοια του άρθρου 259 του Π.Κ ;

Ανώνυμος είπε...

Αμα εισαι συνταξιουχος του χιλιαρικου δεν εχεις με τι αλλο να ασχοληθεις κ σου την δινει η παραβατικοτητα των βλαχοποιμενων...

Αθήνα του Κορινθιακού είπε...

Κάτω από το Λιμενικό και 300μέτρα από την Τροχαία!

Αφιερωμένο το τραγούδι: "Εις τον αφρό, εις τον αφρό της θάλασσας η αγάπη μου κοιμάται. Παρακαλώ σας κύματα μη μου την εξυπνάτε"

Αλλά άμα χαρακτηριστεί τουριστική η περιοχή μεμιάς θα ξυπνήσουνε οι λιμενικοί και οι τροχαίοι και ο αγρότης θα καταλάβει ότι δεν είναι στο χωράφι του.

Ιτιά Ιτιά λουλουδιασμένη συ μου χεις την καρδιά καμένη.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά εμάς τους Έλληνες και κυρίως εμάς τους κατοίκους της Φωκίδας δεν μας πιάνουν πουθενά...κανει σωστά η Αστυνομία την δουλειά της γκρινιάζουμε γιατί μας έγραψαν γιατί το ένα γιατί το αλλο...δν κανει σωστά την δουλειά της γκρινιάζουμε κ εκει γιατί δν την κανει σωστά την δουλειά της.Το έχετε καταλάβει οτι ζούμε σε εποχές φτωχειας και ο κόσμος δν εχει να φάει κ η μόνη λύση ειναι να βγει η Αστυνομία κ το Λιμενικό να γράψει...δν γίνεται να πηγαίνεις μια ζωη κόντρα στον πολίτη θα πρέπει να κάνουν λιγο κ τα στραβα τα μάτια απλώς από την αλλη θα πρέπει κ εμείς να μην εκμεταλευομαστε αυτη την κατάσταση(αντίθετα σε μονόδρομους,διπλοπαρκαρίσματα)και να κοιτάξουμε κ λιγο τη κάνουμε κ εμείς γιατί ολο συκοφαντούμε τις αρχές αλλα εμείς οι ίδιοι κάνουμε τα παράπτωμα.Δν έκανε κανένας σχόλιο για το αν θα κλείσει η Αστυνομία στην Ιτεα κ θα υπάρχει ελλιπείς αστυνόμευση κ θα μπαίνουν στα σπίτια μας για πλάκα ξέρουμε μονο να λεμε που ειναι η τροχαία που ειναι το λιμενικό κ που το ένα κ που το αλλο κ γιατί δν γράφουν.Οποτε ας μπούμε εμείς οι πολίτες της Φωκίδας σε μια σειρά σαν άνθρωποι γιατί εμείς οι ιδοι φταίμε που γίνονται αυτα τα λάθη γιατί εμείς οι ίδιοι παρκάρουμε έτσι κ δημιουργούμε αυτο το πρόβλημα κ ας αφήσουμε τις αρχές να ξέρουν μια χαρα την κάνουν την δουλειά τους εδω κ χρονια κ τέλος παντων κόψτε αυτη την καραμέλα να τους κράζετε συνέχεια γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε βλάχοι κ δν ξέρουμε να συμπεριφερόμαστε σωστά στους δρόμους και δν γίνεται η Αστυνομία κ το Λιμενικό να βρίσκετε πανταχού παρών.Εμεις οι ίδιοι πάμε ανάποδα στους μονόδρομους κρυφά ξέρουμε εμείς αργά το βραδυ που λεμε δν περνάει κανεις ούτε η αστυνομία εμείς οι ίδιοι διπλοπαρκάρουμε κ παρκάρουμε λάθος γιατί βαριόμαστε να βρούμε πάρκινγκ επειδή έχουμε ένα λεπτό δουλειά στην τράπεζα κ γίνεται μισή ώρα η δουλειά κ προκαλούμε αυτο στην παραλία και εμείς οι ίδιοι ξέρουμε να κραζουμε ενώ εμείς οι ίδιοι τα κάνουμε κ τα λάθη κ δν μας φταίνε οι αρχές.Οποτε ας αφήσουμε να κανει σωστά την δουλειά της κ σε αυτο μπορούμε να συνεισφέρουμε κ εμείς κόβοντας τα καθημερινές μας λάθη κ κράζοντας σκεφτόμενοι οτι η μόνη λύση ειναι να γράψουμε μια βλακεία στο Ίντερνετ πιστεύοντας οτι θα βγει κάποια λύση από αυτο.Επισης κ η αστυνόμευση στην Φωκίδα κ γενικά στην Ιτεα μια χαρα ειναι κάνοντας σωστά την δουλειά της και επιπλέον το λεω παλι η λύση δν ειναι το γράψιμο λόγο του δύσκολου καιρού που περνάμε η λύση ειναι η συμορφωση στους νόμους κ η σωστή συμπεριφορά από πλευρά μας κ έτσι θα λυθούν ολα τα προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν στραβά μάτια εκεί που η παραβατικότητα ελοχεύει κινδύνους .
Αν θέλουμε μια χώρα Ευρωπαϊκή πρέπει να σεβασθούμε τους Νόμους και τους κώδικες συμπεριφοράς.
Αν όχι , τότε να φορέσουμε τουλμπάνι και μανδύα.
Ευτυχώς που υπάρχει και η ευαισθησία μερικών σε τέτοια θέματα συμπεριφοράς και νομιμοφροσύνης , αλλιώς θάμασταν όλοι στο γήπεδο να κάνουμε τις "μαϊμούδες"

Ανώνυμος είπε...

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι στην μεν Άμφισσα συζητάνε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα με ανυπαρξία δρόμων , στην δε Ιτέα για το ίδιο θέμα με επάρκεια δρόμων.
Πάντων πραγμάτων μέτρον Άνθρωπος

Ανώνυμος είπε...

Μια καλή ιδέα είναι να εφαρμόσουμε "Νύχτες αυτοκινήτου" στην Ιτέα , μιας και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην παραλία είναι περισσότερα απ τους θαμώνες των καταστημάτων.
Καμιά φορά μου δίνεται η εντύπωση πως όσα αυτοκίνητα έχει μια οικογένεια τα "βγάζει βόλτα" στην παραλία .

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που το άρθρο έχει σκοπό , είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην τήρηση κανόνων κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και καλής εικόνας πόλης για τον επισκέπτη. Δεν καταφέρεται εναντίον καποιων συγκεκριμένων συμπολιτών μας , απλά θίγει την επικρατουσα παραλυσία ειδικά στο παραλιακό μέτωπο που αποτελεί και την αιχμή του δόρατος της δυναμικότητας της πόλης. Σαυτο βεβαιως συντελουν και άλλες καταστασεις , όπως η ανυπαρξία πεζοδρόμων κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Ριξε μια ματια Ιτιωτη κ στο δευτερο δρομο τη Καποδιστριου στ κεντρικοτερο μερος τηςστην ευθεια του ΚΕΠ σαραβαλα μηχανακια παρατημενα ποντικια ολη νυχτα τρωνε τισ σελες διπλα παρατημενα 2 αυτοκινητα εδω κ χρονια κ λιγο ποιο περα συμπολιτισσα μας που ζει στην Αθηνα αφου της εγινε καταγγελια για στασιμα νερα και ο τοπος γεμισε κουνουπι ηρθ και πεταξε στο πεζοδρομιο ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΚΙ ΕΦΥΓΕΔιπλα ακριβως 2 μαγαζια υγειονομικου ενδιαφεροντος ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΟΙ γυφτοι

Ανώνυμος είπε...

Όσα και να γράφετε εδώ από το ένα αυτί μπαίνει του λιμεναρχείου και από το άλλο βγαίνει. Αν δεν στείλει κανένα έγγραφο ο Δήμος στο υπουργείο με τα χάλια μας δεν γίνεται τίποτα. Από που να αρχίσεις δηλαδή. Τα μηχανάκια που αλωνίζουν με κομμένες εξατμίσεις; Τα αυτοκίνητα που αράζουν διπλά και τριπλά; Τα λεοφωρεία που έρχονται τρία τρία αράζουν ανάποδα και δεν μπορεί να περάσει από το σημείο ούτε ποδήλατο με κίνδυνο να χτυπήσει κανένας περαστικός; Η διέλευση από τον παραλιακό δρόμο έχει γίνει ένα ριψοκίνδυνο οδήγημα και ο Θεός ας φυλάξει.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ είμαστε για γέλια και κλάματα μαζί. Προσέξτε καλά την εικόνα και πείτε μου πόσες παραβάσεις βλέπετε. Το μπλε αυτοκίνητο έχει περάσει στην αντίθετη πλευρά και έχει σταθμεύσει αντικανονικά. To πράσινο έχει διπλοπαρκάρει. Το φορτηγάκι έχει σταθμεύσει κάθετα με άμεσο κίνδυνο να σκοτωθεί κανένας μηχανόβ ιος. ο άλλος με το παπάκι δεν φοράει κράνος (και ποιός φοράει θα μου πείτε, δίκιο έχετε).Μια φωτό 3.000 λέξεις....;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω το Αφγανιστάν και το Πακιστάν!!!

Αθήνα του Κορινθιακού είπε...

Ανώνυμε 2:41 π.μ.

Σεντόνι έγραψες, μπορούσες να το πεις και με τρεις λέξεις: "Δε βαριέσαι αδερφέ". Η αστυνομία/λιμενικό μας σκέφτεται που μας έχουν γανιάξει στους φόρους γι'αυτό δεν μας ρίχνουν κλήσεις.

Φαντάσου αυτή την συλλογιστική να την εφάρμοζε η εφορία, η πολεοδομία, η εισαγγελία ...

Και όχι φίλε μου δεν διπλοπαρκάρουμε όλοι για να μπούμε 2 λεπτά στην τράπεζα. Μερικοί δεν έχουμε πρόβλημα να περπατήσουμε 1 τετράγωνο ούτε να κάνουμε κύκλο για να πάμε σπίτι μας.

Μπουρτζόβλαχος είπε...

Ιτέα, μια ωραία πόλη με τριτοκοσμικούς κατοίκους. Ο τουρισμός σας μάρανε, τι ακριβώς θα δει ο τουρίστας; το μπάχαλο που επικρατεί σε όλη την Ιτέα; Δεν είμαι από την Ιτέα και από τότε που άρχισα να την επισκέπτομαι τακτικά και έκανα γνωριμίες με τους ντόπιους έχασα πάσα ιδέα, κρίμα πολύ κρίμα.