Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Θέλει ο Γεωργιάδης να κρυφτεί...


Τις μονές ημέρες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κυκλοφορεί ως φιλελεύθερος. Τις ζυγές όμως βγάζει τα... μέσα του έξω και εμφανίζεται νέτα σκέτα ως ακροδεξιός
Βαγγέλης Δεληπέτρος


Δεν είπε, λέει τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στο ΚΚΕ, να φυλακίζονται οι κομμουνιστές. Αλλά είπε, «Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο”.  Δηλαδή όχι Γιάννης, Γιαννάκης.
Δεν έχει σημασία ότι αυτό που είπε είναι ούτως ή άλλως ψέμα, γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο “σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου” -ούτε καν στις ΗΠΑ- αλλά μόνο σε ορισμένα αυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα. Το σημαντικό είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκει “κανονικό” να μπαίνει φυλακή κάποιος επειδή λέει ότι είναι κομμουνιστής.

Με άλλα λόγια το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να σβήσουμε τα δημοκρατικά κεκτημένα της μεταπολιτευτικής περιόδου και να γυρίσουμε σε ό,τι ίσχυε επί της δικτατορίας των συνταγματαρχών και πριν από αυτήν, όλη την μετεμφυλιακή περίοδο.
Και δεν πρόκειται βέβαια για παραλήρημα του γνωστού... δημοκράτη κ. Γεωργιάδη, όπως ίσως νομίζουν κάποιοι. Γιατί παραλήρημα σύμφωνα με το λεξικό σημαίνει “λόγια ασυνάρτητα και χωρίς νόημα, που αποτελούν σύμπτωμα διανοητικής σύγχυσης σε ορισμένες οργανικές ή ψυχικές παθήσεις”.

Ο κ. Γεωργιάδης όμως μπορεί να πουλάει τρέλα όταν του θυμίζουν ότι προμοτάριζε τα αντισιωνιστικά πονήματα του φασίστα Πλεύρη, ή ότι συγχρωτιζόταν μια χαρά με τον Παναγιώταρο και άλλους χρυσαυγίτες στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, και μπορεί να προγραμματίζει... νευρικές εκρήξεις όταν επιζητεί την τηλεθέαση, αλλά τρελός δεν είναι. Ήταν και παραμένει ένας τυπικός ακροδεξιός, που απλώς -για επαγγελματικούς λόγους- κυκλοφορεί αυτήν την περίοδο μασκαρεμένος σε... φιλελεύθερο.

Άλλωστε ο κ. Γεωργιάδης, για να μην μείνει καμιά αμφιβολία στο ακροατήριό του ότι εννοούσε τα όσα έλεγε, συμπλήρωσε: “Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό”. Και αφού ξεμπέρδεψε στα γρήγορα και χωρίς υπερβολές (!) και με την αριστερά στο σύνολό της, ο δημοκράτης μας έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα: “Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και οΤσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία”.
Στα πρόθυρα εκτροπής λοιπόν! Και το λέει αυτό -μέχρι να το... ανακαλέσει όπως συνηθίζει- ο πλασιέ των βιβλίων διαφόρων χουντικών και φασιστών, ο πολιτευτής που θεωρεί ότι για όλα φταίει η μεταπολίτευση και ότι η Ελλάδα επί χούντας ήταν... Δανία. Αγνοώντας προφανώς τη λαϊκή σοφία που μας έχει εδώ και αιώνες προειδοποιήσει: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.


*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που βάζουνε στο στόμα του Γεωργιάδη δηλώσεις που δεν έκανε και ο βλαξ ο Κουμουτσάκος ζητάει συγνώμη για κάτι, που δεν ειπώθηκε, ο Βερναδάκης με τις πλέον φασιστικούς αφορισμούς απαγορεύει στον πρόεδρο των παραολυμπιονικών να ασκεί κριτική στο καθεστώς. Αυτή είναι η αριστερά!