Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Το κτίριο του εργοστασίου της «Παπαστράτος» θα καπνίσει ξανά

Το κτίριο του εργοστασίου της «Παπαστράτος» θα καπνίσει ξανά - Κεντρική Εικόνα
Μια μεγάλη αστική ανάπλαση ετοιμάζεται να υλοποιηθεί στον Πειραιά, μετατρέποντας ένα παλιό εργοστάσιο και τις αποθήκες του σε ένα λειτουργικό πολυχώρο.

Πρόκειται για την επένδυση στο ακίνητο της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου Πειραιά που σχεδιάζει η Dimand. Πρόσφατα το ακίνητο πέρασε στα χέρια της Grivalia, ενώ η Dimand υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης (MoU) με το δήμο για να προχωρήσει το σχέδιο αναβάθμισης.
Η Dimand το περασμένο καλοκαίρι αγόρασε από την Παπαστράτος, με την μεσολάβηση της Savills Hellas (που ενεργούσε για λογαριασμό της Philip Morris), τρία ακίνητα στον Πειραιά: Το πρώην κεντρικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας, το λιθογραφείο της, καθώς και το «κτίριο Βόμβα» που λειτούργησε για πολλά χρόνια ως αποθήκη, έναντι ποσού πλέον των 10 εκατ. ευρώ.
Την πρώην αποθήκη, δηλαδή το «κτίριο Βόμβα», αφορά και το πρώτο στάδιο της επένδυσης που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου χρόνου. Πρόκειται για κτίριο 4.000 τ.μ. που βρίσκεται σε οικόπεδο 5.500 τ.μ. που θα ανακατασκευαστεί, ώστε να στεγάσει κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 10.500 τ.μ. και 126 θέσεις στάθμευσης. Ο σχεδιασμός έχει ανατεθεί στο Λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο WATG (Wimberly Allison Tong & Goo).
Η Grivalia ΑΕΕΑΠ συμφώνησε να αποκτήσει το 50% της εταιρείας που κατέχει το ακίνητο (Piraeus Port Plaza 1 Α.Ε.) με τίμημα 1,625 εκατ. ευρώ, ενώ η επενδυτική εταιρεία έχει προσυμφωνήσει να αγοράσει και το υπόλοιπο 50%. Η συνολική επένδυση για την αναβάθμιση του κτιρίου θα προσεγγίσει τα 14 εκατ. ευρώ.
.

1 σχόλιο:

spyrosPiree είπε...

Μήπως υπάρχει παλαιά φωτογραφία του εργοστασίου πριν από την επέκτασή του στην πρόσοψη ; Αυτό ήταν το εργοστάσιο και όχι αυτή , η σημερινή "άθλια" όψη.Εννοώ βέβαια την πρόσοψη, επί της Μαυρομιχάλη. Ευχαριστω.