Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμος Δελφών στην Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2016





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          ΑΜΦΙΣΣΑ,  20.10.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                              
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                        

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                              
Τηλέφωνο: 2265350027       
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 89/2016

ΘΕΜΑ: “Ο Δήμος Δελφών στην Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2016”.

Το 4ήμερο από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2016 στη Ναύπακτο πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτική Τουρισμού Nostos Expo 2016. Πρόκειται για μια έκθεση εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος και αποτελεί αναμφίβολα την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως.

Ο Δήμος Δελφών, έχοντας ως βασική στρατηγική του επιλογή την προσήλωση στην ανάπτυξη των μορφών εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού, έδωσε το παρών και σε αυτή την έκθεση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Ναυπακτίας και την ευκαιρία προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας στον τομέα αυτό μέσα από τη Nostos Expo 2016 διαθέτοντας το δικό του περίπτερο σε κεντρικό σημείο της έκθεσης και σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηριο Φωκίδας.

Την ευθύνη της προβολής του Δήμου Δελφών είχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Έλλη Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο, ενώ από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηριο Φωκίδας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γ. Γαζής και ο Β΄Αντιπρόεδρος Β. Αυγερινός. Το περίπτερο του Δήμου Δελφών επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους του δήμου μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Τουρισμού κ.Γιώργος Τζιάλλας, ο Περιφερρειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παν. Λουκόπουλος, καθώς και πρόξενοι ξένων χωρών.

Παράλληλα, ως ιδιαίτερα εποικοδομητική κρίνεται η σειρά επίσημων συναντήσεων με παραγόντες της τουριστικής αγοράς γύρω από το χώρο του εναλλακτικού τουρισμού που είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού. Στόχος των συναντήσεων αυτών ήταν η ενημέρωση των παραγόντων του τουρισμού για τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή της Παρνασσίδας, η δικτύωση και η προβολή του Δήμου Δελφών στην τουριστική αγορά και η δημιουργία σχέσεων και συνθηκών για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκανπάνω από δέκα B2B συναντήσεις με πράκτορες από ΓΑΛΛΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ με σκοπό να συμπεριλάβουν τον Δήμο Δελφών ως προορισμό στα προτεινόμενα προγράμματά τους.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ



Δεν υπάρχουν σχόλια: