Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ε.Π.Σ. ΦΩΚΙΔΑΣ... ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΜΑΝΕΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΚΙΚΟ

epsfok4


Ακόμη μία νίκη, έστω με το φτωχό 0-1, έκανε ο Φωκικός και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Αστέρα και Κρισσαίο. Γλυφάδα, Αετός και Απόλλων Δ. οι νικητές στα υπόλοιπα παιχνίδια.
Στα Μαλάματα σε ένα παιχνίδι επιθετικό μονόλογο του Φωκικού και με τους γηπεδούχους να αρκούνται σε παθητικό ρόλο το 0-1 φαίνεται λίγο. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν μεν να προηγηθούν στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρίας τους μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά όσο το σκορ έμενε σε αυτό το επίπεδο όλα ήταν ανοιχτά και ο Δωρικός συνέχιζε το αμυντικό παιχνίδι με δέκα παίκτες πίσω από το κέντρο και τον τερματοφύλακά του να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι σταματώντας αρκετές φορές τους αντίπαλους επιθετικούς. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι, είχαν την ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο μέσο της επανάληψης όταν ο πορτιέρο του Φωκικού αντέδρασε θετικά σε τετ-α-τετ κρατώντας το υπέρ της ομάδας του σκορ. Πέρα από τα αγωνιστικά αξίζει να αναφερθεί ότι η αποστολή του Φωκικού υπέστει ταλαιπωρία κατά την επιστροφή της λόγω καταγγελίας σχετικά με το μέσο μετακίνησής της.
Λίγο πιο πέρα. στο γήπεδο της Γλυφάδας, η τοπική ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης και δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της αφού όχι μόνο πήρε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο αλλά πέτυχε και επτά τέρματα επί του σκληροτράχηλου Ησαΐα σε ένα θεωρητικά αμφίρροπο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν να αντιμετωπίσουν και την κούραση του ταξιδιού βρήκαν απέναντί τους μία σαφώς καλύτερη ομάδα και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Η Γλυφάδα που στο πρώτο ημίχρονο αρκέστηκε στο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Ησαΐα στην επανάληψη ήταν καταιγιστική και πετυχαίνοντας πέντε γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.
Η μίνι έκπληξη έγινε στο Λιδωρίκι με τον Αετό να παίρνει τους πρώτους βαθμούς του επί του Αμφισσαϊκού που για ακόμη ένα παιχνίδι προβληματίζει. Οι δύο ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια μας είχαν συνηθήσει σε μεγάλα, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με το φτωχό 1-0 και κερδισμένους τους γηπεδούχους, αν και θεωρούνται από τις ασθενέστερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Αμφισσαϊκός από την άλλη για ακόμη μία φορά έδειξε τις αδυναμίες του στην επίθεση αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει και φυσιολογικά ηττήθηκε. Αδυναμία που έχει φανεί και σε προηγούμενα παιχνίδια όπου είχε κατοχή αλλά του λείπει η τελική προσπάθεια.
Τέλος, στην Τολοφώνα ο τοπικός ΑΣΤΕ φάνηκε να μην έχει ξεπεράσει την βαριά ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής και να υποτιμά τον έτσι και αλλιώς αδύναμο Απόλλωνα Δελφών με αποτέλεσμα μία απρόσμενη ήττα. Ο Απόλλωνας εκμεταλλέυτηκε καλύτερα τις λιγοστές ευκαιρίες που είχε και ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας ενώ ο ΑΣΤΕ μετά το καλό ξεκίνημα έχει τρία συνεχή άσχημα αποτελέσματα που τον έχουν φέρει, με βάση τον συντελεστή τερμάτων, στην προτελευταία θέση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Ακαδημία ’94 – Απόλλων Ευπαλίου 0-3
Ακαδημία Ποδ. Ιτέας – Αστέρας Ιτέας 0-5
Κρισσαίος Χρισσού – Ολυμπιακός Κίρρας 2-1
Αετός Λιδωρικίου – Αμφισσαϊκός 2006 1-0
Ένωση Γλυφάδας – Ησαΐας Δεσφίνας 7-0
Τολοφώνα Ερατεινή – Απόλλων Δελφών 0-1
Δωρικός Μαλαμάτων – Φωκικός 0-1
Διαγόρας Πολυδρόσου (ρεπό)
Η βαθμολογία (4η αγωνιστική)
ομάδααγ.ν-ι-ητερμ.βαθμοί
1Αστέρας Ιτέας43-1-012-010
2Φωκικός43-1-012-110
3Κρισσαίος Χρισσού43-1-08-310
4Απόλλων Ευπαλίου43-0-115-49
5Ακαδημία Ποδ. Ιτέας43-0-16-69
6Ακαδημία ’9442-1-17-47
7Ένωση Γλυφάδας32-0-18-26
8Αετός Λιδωρικίου31-0-24-53
9Αμφισσαϊκός 200631-0-24-53
10Διαγόρας Πολυδρόσου31-0-24-53
11Δωρικός Μαλαμάτων41-0-39-113
12Απόλλων Δελφών41-0-33-113
13Ησαΐας Δεσφίνας41-0-35-143
14Τολοφώνα Ερατεινή41-0-34-163
15Ολυμπιακός Κίρρας40-0-43-170

Στην επόμενη αγωνιστική Φωκικός και Απόλλωνας Ευπαλίου έχουν την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στη βαθμολογία σε σχέση με τον Αστέρα αφού η ομάδα της Ιτέας κάνει το ρεπό της. Οι αντίπαλοί τους, Ακαδημία ’94 και Κρισσαίος, αντίστοιχα, αν και ψηλά στη βαθμολογία δεν φαίνονται ικανοί να τους σταματήσουν. Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι όμως είναι αυτό μεταξύ Αμφισσαϊκού και Γλυφάδας με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τη νίκη για να διασκεδάσουν τις μέχρι τώρα εντυπώσεις και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους. Στα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν σαφές προβάδισμα οι γηπεδούχοι με πιο αμφίρροπο αυτό μεταξύ Απόλλωνα Δελφών και Δωρικού.
Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστική
Ησαΐας Δεσφίνας – Ολυμπιακός Κίρρας
Αμφισσαϊκός 2006 – Ένωση Γλυφάδας
Απόλλων Ευπαλίου – Κρισσαίος Χρισσού
Διαγόρας Πολυδρόσου – Αετός Λιδωρικίου
Φωκικός – Ακαδημία ’94
Απόλλων Δελφών – Δωρικός Μαλαμάτων
Ακαδημία Ποδ. Ιτέας – Τολοφώνα Ερατεινή
Αστέρας Ιτέας (ρεπό)
============================================================
Ακέφαλος προπονητικά έμεινε ο Φωκικός. Το ΔΣ της ομάδας με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο στο Facebook πληροφορεί ότι ο Αχιλλέας Μανέτας και ο βοηθός του, Αχιλλέας Μπρουγιαννάκης, δε θα είναι στο εξής προπονητικό δίδυμο στην ομάδα της Άμφισσας, παρόλο που ο Φωκικός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Φωκίδας. Απόφαση που ήρθε μία μέρα μετά την εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί του Δωρικού στα Μαλάματα.
Στην ανακοίνωση του Φωκικού, πέραν των ευχαριστηρίων προς τους δύο πρώην πια προπονητές του συλλόγου, δε γίνεται αναφορά στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη ενώ ούτε υπάρχουν διαρροές σχετικά με αυτή την απόφαση. Επίσης, δεν αναφέρεται κάτι σχετικά με τον αντικαταστάτη του Αχιλλέα Μανέτα στον πάγκο της ομάδας, παρόλο που προφανώς το ΔΣ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία επαφών για την καλύτερη δυνατή λύση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Φωκικού
Το ΔΣ του ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΣ γνωστοποιεί ότι ο Αχιλλέας Μανέτας κι ο Αχιλλέας Μπρουγιαννάκης δεν αποτελούν πια μέλη του προπονητικού επιτελείου του Φωκικού.
Το διοικητικό συμβούλιο αισθάνεται την αυτονόητη κι ειλικρινή ανάγκη να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον μέχρι σήμερα προπονητή της ομάδας μας, αλλά και προς το βοηθό του, για τη συνεισφορά τους στο χτίσιμο του Φωκικού κυριολεκτικά από την τέφρα του το φετινό καλοκαίρι.
Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνει το φίλαθλο κοινό της ομάδας μας, εντός κι εκτός νομού, ότι θα λάβει κάθε αναγκαία απόφαση, επώδυνη ή μη, προκειμένου ο ιστορικός σύλλογος της Άμφισσας και της Φωκίδας να ξαναβρεθεί το συντομότερο δυνατό στο φυσικό του χώρο, αυτό των εθνικών πρωταθλημάτων, ακολουθώντας κι εμπλουτίζοντας το πλάνο που έχει χαραχτεί.
Ο Αχιλλέας Μανέτας κι ο Αχιλλέας Μπρουγιαννάκης φυσικά εξακολουθούν να παραμένουν κορυφαία μέλη της μεγάλης οικογένειας του Φωκικού. Αυτό είναι κάτι άλλωστε που δεν το αποφασίζουν οι διοικήσεις, αλλά το απονέμει η Ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: