Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Στο έλεος της κακοκαιρίας και σήμερα η χώρα με χιόνια και καταιγίδες

Στο έλεος της κακοκαιρίας και αύριο η χώρα με χιόνια και καταιγίδες
Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα

Προβλήματα εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού σε πολλές περιοχές της χώρας - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος - Δείτε ποιες πόλεις ντύθηκαν στα «λευκά» και πού χρειάζονται αλυσίδες

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στα νότια θαλάσσια τμήματα, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια. 

Ισχυροί θα είναι και οι άνεμοι, όπου στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ κατά τόπους τη νύχτα προς την Πέμπτη θα σημειωθεί παγετός. 

Στο μεταξύ, τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, αλλά και στην Πάρνηθα. Σε περιοχές όπως η Φλώρινα και η Κοζάνη σημειώνονται από το πρωί ασθενείς χιονοπτώσεις, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Χιόνια έπεσαν και στην κεντρική Μακεδονία, καθώς χιόνισε στις γύρω ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Από το μεσημέρι χιόνισε και στην Θεσσαλία, ενώ νωρίς το απόγευμα άρχισε να χιονίζει ακόμα και στην Πάρνηθα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Στο μεταξύ, προβλήματα προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες στο νησί της Λέσβου, ενώ σήμερα, από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Κρήτη, προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες στο νομό Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: