Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Εμφύλιος στην Ιτέα... Ακαδημία Vs Αστέρα σήμερα ώρα 15:00. Ο Γ.Σ. Ιτέας υποδέχεται την Θήβα ώρα 18:00


Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι αλλά με αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια συνεχίζεται το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας.



Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι η κόντρα των συμπολιτών Ακαδημίας Ποδοσφαίρου και Αστέρα στην Ιτέα με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη. Αν και θεωρητικά η διαφορά των δύο ομάδων είναι σημαντική η βαθμολογική θέση των γηπεδούχων δίνει άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με μοναδική περίπτωση διατήρησης της πρωτιάς την γκέλα του Αστέρα. Ωστόσο, για τον Αστέρα δεν υπάρχουν περιθώρια απωλειών απέναντι στης έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Αντίστοιχης δυσκολίας και η έξοδος του Απόλλωνα Ευπαλίου που αντιμετωπίζει την έτερη Ακαδημία, της Άμφισσας. Οι ευπαλιώτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους απέναντι σε μία ομάδα όμως που ακόμη δεν έχει γνωρίσει την ήττα και είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια δύσκολος αντίπαλος.

Πιο εύκολο έργο έχει ο Φωκικός, επίσης εκτός έδρας, απέναντι στον σαφώς πιο αδύναμο Δωρικό Μαλαμάτων. Παιχνίδι που υπόσχεται πλούσιο θέαμα με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ιδιαίτερα των γηπεδούχων, που έχουν πολλά γκολ, αλλά και την επιθετική γραμμή του Φωκικού που δείχνει να παίρνει μπροστά. Παιχνίδι που θα γίνει την Κυριακή, και με τα αποτελέσματα των δύο προηγουμένων γνωστά αφού γίνονται Σάββατο, γεγονός που μπορεί παίξει ρόλο στην εικόνα των δύο αντιπάλων.
Σημειωτέον, η διαιτησία του αγώνα, η οποία προέρχεται από την Αχαία.

Από εκεί και πέρα το πιο αμφίρροπο παιχνίδι είναι το ντέρμπι της ουράς μεταξύ Τολοφώνας-Ερατεινής και Απόλλωνα Δελφών με τους γηπεδούχους να αναζητούν την επιστροφή τους στα θετικά αποτελέσματα μετά τις βαριές ήττες από Απόλλωνα Ευπαλίου και Φωκικό. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη ακόμη ψάχνουν τους πρώτους βαθμούς τους, αν και σαφώς καλύτεροι από πέρυσι, αλλά με πολλά προβλήματα στην επιθετική λειτουργία τους.
Ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα και το παιχνίδι της Γλυφάδας με τους γηπεδούχους να παίζουν για τρίτη συνεχόμενη φορά εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους απέναντι στον σκληροτράχηλο Ησαΐα που προέρχεται από ήττα στην έδρα του.
Ενδιαφέρον αναμένεται και το ματς του Λιδωρικίου με τον τοπικό Αετό να υποδέχεται τον Αμφισσαϊκό. Οι γηπεδούχοι είναι ακόμη χωρίς βαθμό και θα ψάξουν τους πρώτους τους απέναντι στην ομάδα της Άμφισσας. Ο Αμφισσαϊκός θέλει επίσης το τρίποντο αφού έχει μείνει στους τρεις βαθμούς της πρεμιέρας, αλλά για να το πετύχει πρέπει να βρει λύσεις στην επίθεση που φέτος προβληματίζει.
Τέλος το παιχνίδι στο Χρισσό έχει ξεκάθαρο φαβορί, μεταξύ δύο ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή και κατέβηκαν στο πρωτάθλημα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Και αν ο Ολυμπιακός Κίρρας βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, όπως αναμενόταν, ο Κρισσαίος έχει κάνει τη μίνι έκπληξη όντας αήττητος ακόμη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Με επικράτηση και στο αυριανό ματς, μάλιστα, ο σύλλογος του Χρισσού μπορεί να πατήσει ακόμη και κορυφή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής (ώρα έναρξης 15:00)
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
Ακαδημία 94-Απόλλων Ευπ (Ενωσιακό): Μπούνος, Κατσαρέλης, Κουτρογιάννου
Κρισσαίος-Ολυμπιακός Κίρρας (Χρισσού): Βαρζακάνος, Σμαράγδης, Καψάλης
Ακαδημία Ιτέας-Αστέρας Ιτέας (Ιτέας): Κουφογιάννης, Καραπλής, Καρέλης
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Αετός Λιδ.-Αμφισσαϊκός (Λιδωρικίου): Καραπλής, Μπακαλιός, Καρέλης
Γλυφάδα-Ησαίας Δεσφ. (Γλυφάδας): Μπούνος, Σμαράγδης, Πλέσσας
ΑΣΤΕ-Απόλλων Δελφ. (Τολοφώνας): Ποντίκας, Κατσαρέλης, Γούρας
Δωρικός Μαλ.-Φωκικός (Μαλαμάτων): Ξένη διαιτησία (Συνδέσμου Αχαίας)

Ακόμη μία δύσκολη έξοδο στη Χαλκίδα όπου θα ντιμετωπίσει την Παναγίτσα έχει ο Μάκαρος για την 8η αγωνιστική της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ. Το σύνολο του Ν. Παπούλια που έχει μείνει αρκετά πίσω θέλει να δείξει ότι η θέση που έχει στη βαθμολογία είναι πλασματική και να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα των δύο προηγουμένων αγωνιστικών. Στόχος που είναι πολύ δύσκολος αφού ο αυριανός αντίπαλός του, που έχει βάλει ψηλά τον πήχη, διαθέτει μία πολύ δυνατή πεντάδα που μπορεί να παίρνει τα παιχνίδια ακόμη και αν δεν υπάρχει ο ανάλογος πάγκος. Ωστόσο ο Μάκαρος φιλοδοξεί να παρουσιαστεί καλύτερος από προηγούμενα παιχνίδια στο γήπεδο, με αιχμές και πάλι τους Νασάκη και Χατζηστάμου και οργανωτή τον Αμπλά που ξεπερνάει σιγά σιγά τον τραυματισμό του. Στα θετικά και η επιστροφή, όπως όλα δείχνουν, του Λούπουλ που αποτελεί ίσως την πιο αξιόπιστη λύση μέχρι τώρα για μία θέση μικρού στην πεντάδα. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, το σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες, ο Μάκαρος όχι μόνο θα ξεκολλήσει για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις αλλά θα μπορεί να αναπροσαρμόσει και τους φετινούς στόχους του αφού ο αυριανός αντίαπλός του συγκαταλλέγεται στα φαβορί για την τετράδα.

Δύσκολη και η αποστολή του ΓΣ Ιτέας, στην έδρα του, με αντίπαλο τον Άρη Θήβας. Βέβαια η ομάδα της Ιτέας έχει δείξει ότι φέτος είναι για μεγάλα πράγματα και ένα παιχνίδι που στην αρχή της σεζόν λογιζόταν για διπλό τώρα έχει φαβορί τους γηπεδούχους. Η προϊστορία των δύο ομάδων δείχνει αμφίρροπες αναμετρήσεις στην Ιτέα με τον Γυμναστικό να έχει τον πρώτο λόγο, αν και πέρυσι ηττήθηκε, ενώ κάτι τέτοιο προμηνύει και η βαθμολογική κατάταξη των δύο ομάδων. Ο Χ. Μωραΐτης θα προσπαθήσει για ακόμη μία φορά να χτυπήσει στην ταχύτητα και τον γρήγορο ρυθμό σε όλο το σαραντάλεπτο κάτι που του το επιτρέπει το νεανικό σύνολο που διαθέτει, απέναντι στην εμπειρία του Άρη που φέτος διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ. Το παιχνίδι έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία αφού οι γηπεδούχοι με νίκη θα πάρουν αέρα δύο νικών από τους διώκτες τους για μία θέση στην τετράδα και θα εδραιωθούν στις υψηλές θέσεις, ενώ οι θηβαίοι με νίκη θα πιάσουν στη βαθμολογία τους αυριανούς αντιπάλους τους και με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούν να φτάσουν ακόμη και στη δεύτερη θέση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια δεσπόζει το ντέρμπι του Σχηματαρίου μεταξύ Ερμή και Τελεθριακού, ενώ Χαλκίδα, Αυλίδα και Μαλεσίνα λογικά δεν θα συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση από Προοδευτική, Απόλλωνα και Μώλο αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής (όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 18:00)
ΓΣ Ιτέας – Άρης Θήβας (κλ. Ιτέας)
Ερμής Σχηματαρίου – Τελεθριακός Ιστιαίας (κλ. Σχηματαρίου)
Προοδευτική Λάρυμνας – ΑΓΕ Χαλκίδας (κλ. Μαρτίνου)
AEΕ Παναγίτσα – Μάκαρος Άμφισσας (κλ. Θ. Χαλκιά)
Απόλλων Λιβαδειάς – ΓΣ Αυλίδας (κλ. Λιβαδειάς)
ΑΟ Μώλος – Αναγέννηση Μαλεσίνας (κλ. Μώλου)

http://www.amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: