Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

«13η σύνταξη» δίνει ο Τσίπρας – Πόσα χρήματα θα πάρουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι



Σε άμεση διανομή σε χαμηλοσυνταξιούχους ποσού από την «υπεραπόδοση» των εσόδων προχωράει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι θα δοθούν τις επόμενες ημέρες 617 εκ. ευρώ σε 1,6 εκ χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 850 ευρώ. Η χορήγηση της «έκτακτης ενίσχυσης» ενόψει των εορτών θα γίνει αντισυμμετρικά και αναλογικά, δηλαδή από κάτω προς τα πάνω με αυτούς που παίρνουν μικρότερες συντάξεις να λαμβάνουν τα πιο πολλά χρήματα. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Τσίπρας το ποσό δεν θα είναι κατώτερο των 300 ευρώ.
“Η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας είναι εξαιρετικά σημαντική και οδηγεί στην ελάφρυνση του χρέους κατά 45 περίπου δις. Άμεσος στόχος η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης”, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου.
“Κάθε ευρώ που πλεονάζει, στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιανέμεται στους αδύναμους πολίτες”, συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι επανέρχεται η 13η σύνταξη σε όσους το έχουν ανάγκη.
“Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου αγώνα. Θα βγούμε από την κρίση, όρθιοι και πιο δυνατοί”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι άμεσα προσλαμβάνονται 5.000 νοσηλευτές και γιατροί στο χώρο της Υγείας ενώ μίλησε και για στήριξη των νησιών του Β.Α. Αιγαίου με αναστολή αυξήσεων ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: