Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ... Η πρώτη προσφυγή κατά του Υπερταμείου!




Το Σωματείο μας μαζί με πολίτες της Θεσσαλονίκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας,  κατά του Υπερταμείου, με αφορμή την μεταφορά της ΕΥΑΘ σε αυτό.

Είναι η πρώτη προσφυγή που γίνεται κατά του Υπερταμείου, το Σωματείο μας όπως επανειλημμένως έχουμε δηλώσει, δίνει την μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης σε όλα τα μέτωπα, συνδικαλιστικά, κινηματικά, νομικά.  Θα πρέπει να γίνει σαφές στην εκάστοτε κυβέρνηση ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, σε κάθε τους κίνηση, σε κάθε τους προσπάθεια να ξεπουλήσουν το Νερό, την ίδια μας την Ζωή.
Παράλληλα θα πρέπει να καταλάβουν οι υποψήφιοι αγοραστές, ότι στη Θεσσαλονίκη, οι «επενδύσεις» στο νερό είναι υψηλού ρίσκου. Να καταλάβουν ότι εδώ θα χάσουν τα χρήματα τους, ότι στην πόλη μας υπάρχει ανεπτυγμένο ένα κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης, που δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται εναντίον τους.
Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια διαρκής επικράτηση των κινημάτων κατά της ιδιωτικοποίησης:
·        Η Σλοβενία «πέρασε» στο σύνταγμα της την απαγόρευση της ιδιωτικοποίησης.
·        Η Βαρκελώνη αποφάσισε να επιστρέψει στη Δημόσια διαχείριση μετά από 130 χρόνια ιδιωτών.
·        Η Ιρλανδία ετοιμάζεται για ένα μεγαλειώδες εθνικό δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης.
Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση, παίζει παιχνίδια με το νερό μέσω του Υπερταμείου. Μιλάει για δημόσιο έλεγχο όταν ετοιμάζει ένα ΣΔΙΤ για ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ. Μιλάει για Συνταγματική Αναθεώρηση με αόριστους όρους και σε ένα αόριστο μέλλον, από μια άλλη κυβέρνηση.   Να βγει και να ξεκαθαρίσει την θέση της σήμερα, τώρα: ή με της πολυεθνικές ή με τους πολίτες!
Ως Σωματείο, πήραμε την πρωτοβουλία και συμπεριλάβαμε στην προσφυγή μας και την υπεράσπιση της ΕΥΔΑΠ, ευχαριστούμε και τους 10 Αθηναίους συναγωνιστές που συμμετέχουν στην προσφυγή μας, ο αγώνας για το Νερό κινείται πλέον σε εθνικό επίπεδο. Ας το λάβουν όλοι υπόψη τους.


Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: