Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ξύπνησες «κομμάτια»; Δες πώς θα ξεπεράσεις το hangover σε χρόνο dt!

Ξύπνησες «κομμάτια»; Δες πώς θα ξεπεράσεις το hangover σε χρόνο dt!
Αισθάνεσαι πως ηχούν καμπάνες μέσα στο κεφάλι σου; Όχι, αυτό λέγεται... hangover.


Βγήκες εχθές, ήπιες μερικά σφηνάκια παραπάνω και τώρα νομίζεις πως κάποιος χτυπάει το κεφάλι σου με το σφυρί. Όχι, είσαι μόνη σου, κανένας δεν βρίσκεται δίπλα σου. Έχεις πονοκέφαλο, δεν μπορείς να σηκωθείς με τίποτα και το στομάχι σου θα μπορούσε να είναι πολύ πολύ καλύτερα. Άσε, που αύριο πρέπει να επιστρέψεις στη δουλειά.


c4527bbb6ff3f6a0be443192af5f0816
Τι πρέπει να κάνεις για να σηκωθείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να σταθείς στα πόδια σου;
1) Οπωσδήποτε πολύ νερό
Ο λόγος που νιώθουμε έτσι χάλια, μετά την κραιπάλη με το αλκοόλ είναι, απλούστατα, η αφυδάτωση που αυτό προκαλεί στον οργανισμό μας. Μην παραλείψεις να πιεις πολύ νερό, και όταν λέμε πολύ, εννοούμε όσο περισσότερο γίνεται.
2) Λίγο καφεδάκι;
Μία κούπα καφέ (χωρίς ζάχαρη) θα σε κάνει να αισθανθείς κάπως καλύτερα. Οκ, δε θα κάνει θαύματα αλλά θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις.
0b1eebccf09d3be85aa0dadb0a9e6193
3) Παυσίπονα, τα αγαπημένα
Μπορεί να μην βοηθάνε με την απομάκρυνση του αλκοόλ από τον οργανισμό, ωστόσο κάνουν καλό στον πονοκέφαλο. Και μία φιλική συμβουλή. Την Πρωτοχρονιά, θυμήσου να πιεις ένα παυσίπονο πριν πέσεις για ύπνο, μήπως και προλάβεις την «καταστροφή».
4) Φαγητό κανείς;
Ακόμα κι αν η ιδέα του να καταναλώσεις οποιαδήποτε τροφή όταν όλα γύρω σου γυρίζουν, σου φαίνεται απωθητική, λίγο ψωμί, μερικά κριτσίνια ή κράκερς θα σου «στρώσουν» το στομάχι. Απόφυγε λιπαρές τροφές. Μία ακόμα καλή ιδέα είναι τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως μία μπανάνα, ένα πορτοκάλι ή, έστω, φρεσκοστυμένος χυμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: