Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Λαμία: Είπαν στον παππού ότι το παιδί του προκάλεσε τροχαίο και του πήραν 2.300€

Λαμία: Είπαν στον παππού ότι το παιδί του προκάλεσε τροχαίο και του πήραν 2.300€
Προσοχή ενημερώστε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας - Οι απατεώνες τηλεφωνούν και τρομοκρατούν τους γονείς - Απανωτά είναι τα κρούσματα στην περιοχή της Λαμίας το τελευταίο 48ωρο.

Αν και στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές συλλήψεις από την αστυνομία, το κύκλωμα των απατεώνων που έχει ως έδρα τη Βουλγαρία με συνεργάτες σε πολλές περιοχές της χώρας συνεχίζει να τρομοκρατεί τον κόσμο και φυσικά να παίρνει χρήματα από ηλικιωμένους αφού κάποιοι από αυτούς πέφτουν στη παγίδα τους.
Συνήθως λένε στον τρομοκρατημένο γονιό που θα σηκώσει το τηλέφωνο ότι το παιδί του προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο (παρέσυρε και σκότωσε ένα παιδάκι με το αμάξι). Ο απατεώνας λέει ότι είναι αξιωματικός της Τροχαίας και ότι το παιδί κινδυνεύει να πάει φυλακή, εκτός και αν πληρώσει χρήματα. Ξεκινούν από μεγάλα ποσά (30.000 - 40.000€) και όταν ο άλλος τους λέει ότι δεν έχει τόσα χρήματα τον ψαρεύουν και του παίρνουν όσα μπορούν. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν πάρει και 45.000€ και 20.000€ και 12.000€ και πολλά άλλα μικρότερα ποσά.
Πήραν χρήματα από 80χρονο στη Λαμία
Είναι φοβερό να κοιμάσαι και 3:00΄ τα ξημερώματα να χτυπάει το τηλέφωνο και να σου λένε ότι το παιδί σου σκότωσε κάποιον με το αυτοκίνητο. Το τελευταίο 48ωρο τα τηλεφωνήματα είναι απανωτά στην περιοχή της Λαμίας. Πολλές οικογένειες αναστατώθηκαν μέσα στη νύχτα και έψαχναν να δουν αν τα παιδιά τους είναι καλά ή αν τα έχουν συλλάβει.
Δυστυχώς ένας 80χρονος Λαμιώτης έπεσε στην παγίδα χθες το πρωί και τους έδωσε 2.300€ για να καταφέρει να γλυτώσει το παιδί του. Ο απατεώνας του είπε ότι είναι αστυνομικός και ότι ο γιος του κρατείται στην τροχαία γιατί είχε παρασυρθεί με το αυτοκίνητο ένα παιδάκι και το σκότωσε. Του ζήτησε 20.000 - 25.000€ και όταν ο παππούς είπε ότι δεν έχω του είπε δώσε ότι μπορείς και θα δούμε τι θα κάνουμε.
Ο 80χρονος έμενε στη Νέα Άμπλιανη και το ραντεβού κλείστηκε στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Εκεί εμφανίστηκε ένας αδύνατος νεαρός, πήρε τα 2.300€ από τον παππού και εξαφανίστηκε. Το μεσημέρι ο 80χρονο; και αφού είχε μιλήσει με το παιδί του και κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: