Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Καζατζόπουλου ¨Το Νιλουφέρ¨ στη Νέα Κίο

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Καζατζόπουλου ¨Το Νιλουφέρ¨ στη Νέα Κίο
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Μορφωτικός Σύλλογος Ν.Κίου παρουσίασε το βιβλίο μου ¨Το Νιλουφέρ¨ στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο ¨Αργώ ¨ .Αποτέλεσε ξεχωριστή τιμή για μένα και η πρόσκληση και το επίπεδο της παρουσίασης .

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Γιώργο Μανινή δικηγόρο , πρώην Δήμαρχο της Ν.Κίου και ιδρυτή του συλλόγου - έναν από τους πολλούς αξιόλογους ερευνητές του Μικρασιάτικου πολιτισμου και ιστορίας . 
Επίσης συγχαίρω την Θεώνη Κοτσιοπούλου που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης και την δημοσιογράφο Ηλιάνα Σκιαδά που συνέδραμε με τις ερωτήσεις της στο υψηλό επίπεδο του διαλόγου.
Θα ήταν παράλειψη να μη αναφερθώ στα χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού συλλόγου Ν.Κίου και του δικού μας απο το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας που με Μικρασιάτικους χορούς έκλεισαν την εκδήλωση . 
Επιπρόσθετα η συγκίνηση μου ήταν μεγάλη μια και βρέθηκα σε μια αμιγώς Μικρασιάτικη πόλη , με ανθρώπους που έχουν συγγενικούς δεσμούς με την Ιτέα και κατάγονται όπως εμείς από τα χωριά της Προποντίδας (Κίος, Ελιγμοί , Μουδανιά ) . 
Ήδη κανονίσαμε την επόμενη συνάντηση στην Ιτέα μαζί με την εικόνα της ¨Παναγίας της Θεομάνας ¨ που έφεραν οι παππούδες μας από τη Κίο της Μ.Ασίας και φυλάττουν στην εκκλησία τους 


Δεν υπάρχουν σχόλια: