Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αγαπητοί αγρότες τώρα που κλείνετε εσείς τους δρόμους εμείς τι πρέπει να κάνουμε;


Τα μπλόκα επέστρεψαν στη ζωή μας λοιπόν από τους οξύθυμους αγρότες που δύο περίπου μήνες πριν φωνάζανε στα κανάλια και κάνανε μανούρες στους ναυτικούς.

Τότε βέβαια φώναζαν γιατί χαλάγανε τα προϊόντα τους, τώρα όμως από ότι φαίνεται γραμμένη την έχουν την υπόλοιπη Ελλάδα.
Θεωρώ πλέον ότι δεν τους νοιάζει για κανέναν άλλον παρά μόνο για την πάρτη τους, και αν κάποιος έχει επωφεληθεί περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια είναι οι αγρότες. Και φυσικά όχι όλοι, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι μια ζωή παλεύουν για να βγάλουν ίσα-ίσα τα προς το ζην.
Εμείς αγαπητοί αγρότες κάναμε απεργίες γιατί δουλεύουμε εκτός Ελλάδας, σε αντίξοες συνθήκες, με τεράστιες ευθύνες και μόνοι μας, μακριά από οικογένειες και βασικά αγαθά που όλοι οι άλλοι άνθρωποι τα έχουν.
Ξέρεις φίλε αγρότη πόσο μας κοστίζει να φέρνουμε χρήματα στην ΧΩΡΑ μας για να πληρωθούν ΚΑΙ οι δικές σου συντάξεις; Περίπου 30% μαζί με την ασφάλεια μας! Εσύ πόσο δηλώνεις το χρόνο και πόσα πληρώνεις; Και γιατί 15.000 περίπου ναυτικοί να πληρώνουν για εσένα και εσύ να που είσαι εκατοντάδες να μην πληρώνεις για εμένα;
Γιατί αγρότη δεν υποστήριξες τους ναυτικούς όταν και αυτοί αγωνιζόντουσαν για το μέλλον τους και την ύπαρξη τους;
Με πιο δικαίωμα τώρα κόβεις εσύ την Ελλάδα σε 10 κομμάτια και κόβεις το μεροκάματο και δυσκολεύεις την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας; Εσύ δεν είσαι που με ύφος χιλίων καρδιναλίων απειλούσες τους ναυτικούς στην Κρήτη και φώναζες ότι θα σου χαλάσουν τα προϊόντα σου;
Εσύ αγρότη είσαι εδώ στην Ελλάδα 40 χρόνια τώρα και παίζεις τεράστια σημασία στην εκλογή της εκάστοτε κυβέρνησης; Γιαυτό και είσαι περισσότερο ευνοημένος από τον ναυτικό, γιατί αυτός ο μικρός αριθμός που υπάρχει όταν γίνονται εκλογές, αυτός είναι στη μέση των ωκεανών και δεν ψηφίζει.
Δηλαδή τι ζητάς φίλε αγρότη; Να κάνεις εσύ απεργία όποτε γουστάρεις και εμείς όταν θέλουμε θα σε έχουμε μπάστακα πάνω από το κεφάλι μας και αντίπαλο;
Οι ναυτικοί θα πρέπει να ξέρεις αγρότη ότι είναι από τις πιο αδικημένες ειδικότητες στην Ελλάδα, από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ναι από τις κυβερνήσεις που εσένα σου έδιναν υπέρογκες επιδοτήσεις.
Παρόλο που εσύ δεν κατάλαβες εμάς και μας πολέμησες, εμείς καταλαβαίνουμε τον πόνο σου και τις αδικίες που έχουν γίνει εις βάρος σου.
Άνοιξε λοιπόν τώρα τους δρόμους να κάνει ο κόσμος τις δουλειές του και όταν θα πας στις επόμενες εκλογές να ψηφήσεις με περισσότερη σοφία από αυτή που ψήφιζες όλα αυτά τα χρόνια
Κατάλαβες τώρα αγρότη τι μαλακία έκανες πριν δυο μήνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: