Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Πως είδα την Ιτέα (επιστολή αναγνώστη)





Προχθές ήταν μια ωραία ηλιόλουστη μέρα και αποφασίσαμε την κάθοδό μας από το χιονοδρομικό κέντρο στην θάλασσα.

Απολαύσαμε ένα πραγματικό όμορφο τοπίο κατηφορίζοντας τις πλαγιές του Παρνασσού μέχρι την ήρεμη θάλασσα της Ιτέας.

Η πόλη της Ιτέας φάνταζε σαν κάτι το ιδιαίτερο , σαν κάτι το ξεχωριστό και πράγματι έτσι ήταν.
Όμως , μια εικόνα εγκατάλειψης μας έσφιξε το στομάχι :

·       Ο μεγάλος παραλιακός δρόμος είχε κλείσει από λεωφορεία του ΚΤΕΛ αλλά και ΙΧ παρατημένα παντού. Δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στην παραλία με το αυτοκίνητό μας , φοβούμενοι ατύχημα.
·       Παρκάραμε στο χώρο που είναι η μαρίνα της πόλης. Αρχίσαμε να περιφερόμαστε στους χώρους της μαρίνας όπου παρατηρήσαμε πως ήταν αδύνατο να περπατήσεις χωρίς να πατήσεις ακαθαρσίες σκύλων και χωρίς το μάτι σου να πέσει πάνω στα διαλυμένα pillars. Κρίμα , ένας ωραίος χώρος περιπάτου εγκαταλειμμένος από τους υπεύθυνους και έρημος από ανθρώπους που θάπρεπε να χαίρονται τον περίπατό τους. 
·       Φεύγοντας , περάσαμε από τον παραλιακό δρόμο και το στομάχι μας σφίχτηκε ακόμη πιο πολύ βλέποντας χαλάσματα κατοικιών και ανοίγματα ερειπίων να χάσκουν σε κοινή θέα . Αναπόφευκτα το μυαλό μου έκανε σύγκριση στα ωραία κτίρια και μαγαζιά της Αράχωβας και τα εγκαταλειμμένα κτίρια και μαγαζιά της Ιτέας .

Στεναχωριέμαι γιατί είχα μια άλλη άποψη για την πόλη , έχοντας διαμείνει σε παραλιακό ξενοδοχείο προ 40 ετών περίπου και πίστευα πως τα πράγματα θάταν καλύτερα , τουλάχιστον οπτικά.

Αυτό που αποκόμισα από  την κάθοδό μου στην πόλη της Ιτέας , ήταν μια μιζέρια και εγκατάλειψη , παρά το γεγονός ότι  παραμένει μια ωραία τοποθεσία ένας ωραίος μικρός αξιόλογος τόπος ανάμεσα στους ορεινούς όγκους Παρνασσού και Γκιώνας.

Τι κρίμα…

Ευχαριστώ για την δημοσίευση,

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Ανώνυμος είπε...

Αν οι λιμενικες αρχες εφαρμοζανε τον νομο για τα τετραποδα καθε "κυριας" και εριχναν το αναλογο προστιμο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα υπηρχαν οι ακαθαρσιες τους στον δρομο στις παραλιες {βλεπε μαιαμι} κ.λ.π. Ολοι-ες οι φιλοζωοι για να πουλησουν πρεστις κουβαλανε κι ενα ζωντανο δεμενο και το συρουν για να δειξουν την φιλοζωια τους και καλα οτι ειναι και πολιτισμενοι πιο πολυ απο αυτους που δεν τηρανανε τα ζωντανα δενοντας τα {η φυσιολογικη ζωη τους ειναι να ειναι ελευθερα} ! Ο φιλοζωος-η φροντιζουν και ολα τα αδεσποτα !!!

Ανώνυμος είπε...

Εκεινες οι ωραιοτατες καρεκλες απο την τουρκοκρατια και τα βρωμερα κιοσκια δεν του αρεσαν? Ε! Στο λιμενικο αρεσουν! Δεν ζηταει κοσμιοτητα. Θσ εχει τους λογους του!

Unknown είπε...

Μετά τη συνέχιση, από τον κύριο ανώνυμο και των άλλων σχολείων για την Ιτέα υποψιάζομαι οτι κάπου αλλού στοχεύει. Αποσύρω το προηγούμενο σχόλιο μου, αλλά συνεχίζω να πιστεύω, ότι κάποιος πρέπει να φροντίσει για τα διπλοπαρκαρίσματα και για την καθαριότητα της πόλης

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μία από τις κύριες που έχουν σκύλο ή ζωντανό όπως το λέτε... Υπάρχουν συνοδοί σκύλων που όντως δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων.. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που τις μαζεύουν... Υπάρχουν πάρα πολλά αδέσποτα σκυλιά που κάνεις δεν κάνει τίποτα...Εσείς κύριε γιατί επιτίθεστε φραστικά στις κύριες με τα ζωντανά όπως τα αποκαλείται? Το να αγαπάς ένα ζώο για εσάς είναι θέμα πρεστις?Όλα σε τούτη την πόλη είναι καλά καμωμένα και εσάς σας φταίνε οι κύριες με τα ζωντανά..Και τα αδέσποτα αφού δεν μέριμνα κάνεις υπάρχουν κάποιοι που τους προσφέρουν τροφή..Πως ζουν τα αδέσποτα αναρωτήθηκε και κάνετε υποδείξεις στους φιλοζωίας? Ναι κύριε το να έχεις ζώο να αγαπάς τα ζώα να φροντίζεις τα ζώα είναι θέμα παιδείας όχι ακαδημαϊκής αλλά ανθρωπιάς και δείγμα πολιτισμού... Λυπάμαι για αυτήν την φραστική σας επιθεση