Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τόσα χρωστούν τα ΜΜΕ ανά τράπεζα - Ποσά που προκαλούν ίλιγγο

Τράπεζα
 Ποσά που προκαλούν ίλιγγο


Στοιχεία που ΣΟΚάρουν περιλαμβάνει το εισηγητικό πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων. Το 1 δισεκατομμύριο ευρώ ξεπερνά ο συνολικός δανεισμός τραπεζών στα ΜΜΕ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή μάλιστα, το η συνολική έκθεση -δηλαδή χρηματοδότηση- τραπεζών σε ΜΜΕ υπολογίζεται 1,27 δισ. ευρώ με το σημαντικότερο ποσοστό αυτών των δανείων να χαρακτηρίζονται ως ληξιπρόθεσμα.
Πρώτη είναι η Τράπεζα Πειραιώς με συνολικά δάνεια προς ΜΜΕ ύψους 432 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των συγκεκριμένων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων προέρχεται από την Αγροτική Τράπεζα, την οποία και απορρόφησε η Πειραιώς.
Συγκεκριμένα, η Πειραιώς έχει χορηγήσει σε κόμματα δάνεια ύψους 240 εκατ., εκ των οποίων τα 220 εκατ. προέρχονται από την «Αγροτική». Από αυτά, 131,4 εκατ. έχει πάρει η ΝΔ, ενώ 108,1 εκατ. έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ. Και το υπόλοιπο έχει διατεθεί ως χρηματοδοτική μίσθωση στο ΚΚΕ. Άξιο αναφοράς δε πως τα δάνεια προς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν καταγγελθεί.
Αναλυτικά: 
1. Πειραιώς με 432 εκατ. ευρώ, ακάλυπτοι κίνδυνοι 29%, ληξιπρόθεσμα 47%
2. Εθνική με 430 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμα 45%
3. Alpha με 311 εκατ. ευρώ, ακάλυπτοι κίνδυνοι 50%
4. Eurobank με 85 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμα 19,2%
5. Attica Bank με 12,6 εκατ. ευρώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: