Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Το Μεγάλο Δώρο του Χριστού

Όταν ακούνε για το Χριστό, το μυαλό των περισσότερων πάει ασυναίσθητα και αυτόματα σε κάποιον ιερό ναό, σε κάποιον παπά και, φυσικά, στους "ιερούς" κανόνες της θρησκείας του Χριστιανισμού.

Το Μεγάλο Δώρο του Χριστού

Λίγοι σκέφτονται τον Ιησού Χριστό ως κάτι υπαρκτό, δηλαδή, όχι ως μία μακρινή και αόριστη έννοια, αλλά ως κάποιον που ζει ανάμεσά μας. Ακόμη λιγότεροι δυστυχώς, γνωρίζουν την κεντρική αλήθεια που ήρθε να μας αποκαλύψει: ότι ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε είναι ψεύτικος, προσωρινός, ότι δεν είναι ο κόσμος που Εκείνος δημιούργησε για εμάς και πως ήρθε να μας δείξει τον δρόμο και τον τρόπο να επιστρέψουμε στο δικό Του φωτεινό κόσμο.
Σήμερα παρατηρούμε πως δυστυχώς, όλα τα χριστιανικά δόγματα διακηρύττουν ένα Χριστιανισμό ΧΩΡΙΣ την Αλήθεια του Χριστού, χωρίς τον ίδιο το Χριστό. Έναν Χριστιανισμό, δηλαδή, γεμάτο αυστηρά διατάγματα, από τα οποία ο ίδιος ο Χριστός μας ελευθέρωσε. Η θρησκεία του Εβραιοχριστιανισμού γελοιοποίησε στα μυαλά των απλών ανθρώπων την αλήθεια του Χριστού και την μετέτρεψε από ό,τι πιο φευγάτο υπάρχει, σε ό,τι πιο ψεύτικο, απεχθές και φαινομενικά χαζό. Με τον υπερβολικά ξύλινο λόγο της, τις αμέτρητες εβραϊκής νοοτροπίας λατρείες και τις αυστηρές της επιβολές, κατάφερε να κάνει πολλούς να μισήσουν το Χριστό, κάνοντας τους να πιστεύουν, έστω και υποσυνείδητα, ότι όλες αυτές οι ανούσιες διαδικασίες και τυπολατρίες είναι οδηγίες - απαιτήσεις του Χριστού. Ο φόβος, η υποταγή, ο εξαναγκασμός και οι τυπολατρίες ΔΕΝ πάνε μαζί με τον Χριστό.
Ο σκοπός της θρησκείας αυτής, όπως και όλων των άλλων θρησκειών, ήταν και είναι, να κάνει να τους ανθρώπους να μην σκέφτονται ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Καθιστώντας τους άβουλα όντα, τα οποία, σε ευθεία αντίθεση με όσα ο Χριστός είπε, δεν θα ερευνούν, δεν θα ψάχνουν, δεν θα σκέφτονται και απλά θα δέχονται ως υπάκουα προβατάκια τα όσα θα τους λένε οι εκπρόσωποι της θρησκείας, που είτε ενεργά και συνειδητά, είτε ασυνείδητα μέσα στην άγνοιά τους, θα προωθούν όσα θέλουν οι σκοταδιστικές αρχές που την δημιούργησαν. Έτσι, λοιπόν, το κοπάδι των άβουλων προβάτων προχωράει καλά, με τον φόβο ριζωμένο στην καρδιά του και τις συνειδήσεις του υποταγμένες, προς το σφαγείο. Προς την απόλυτη λήθη.
Ο Χριστός, όμως, δεν είναι ένα σύνολο από αυστηρούς κανόνες, “μη”, “πρέπει” και “δεν πρέπει” όπως πιστεύουν οι περισσότεροι και όπως γαλουχήθηκαν από μικροί. Δεν είναι Αυτός που μας φόρτωσε με δεκάδες κανόνες, υποχρεώσεις και λατρευτικά τυπικά, που αν δεν τα τηρήσουμε θα τιμωρηθούμε. Δεν όρισε Εκείνος όλα τα τυπικά και τα πρέπει. Δεν όρισε ο Χριστός να του κάνουμε τεμενάδες, ούτε έχει ανάγκη από τέτοιες γελοιότητες. Δεν όρισε ο Χριστός την λεγόμενη ζωή της εκκλησίας, τη γεμάτη εβραϊκής και υλιστικής νοοτροπίας τυπολατρίες και δεισιδαιμονίες, μέχρι σημείου ειδωλολατρίας.
Αυτά όλα τα όρισε η θρησκεία του Εβραιοχριστιανισμού. Ο Χριστός δεν έχει δόγμα, δεν έχει θρησκεία, δεν έχει κανόνες και τυπικά, αλλά απλή Αλήθεια. Ο Χριστιανισμός είναι ΜΟΝΟ ο Χριστός. Εκείνος, τα λόγια Του και η αλήθεια Του, τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα, τα έβαλαν δίπλα άνθρωποι, κατ' εντολή των επικυριάρχων του κόσμου αυτού και τα ονόμασαν ιερά, με απώτερο σκοπό να χαθεί η Αλήθεια Του. Όλα όσα προσέθεσαν όμως, αυθαίρετα οι άνθρωποι, είναι στην πραγματικότητα άχρηστα και ανούσια μπροστά στο ΦΩΣ του Χριστού.
Απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα φίλη ή φίλε μου, και σου λέω, ότι αν σε έχουν κάνει να πιστεύεις έστω και υποσυνείδητα, ότι ένας "καλός χριστιανός" πρέπει, για παράδειγμα, την Τετάρτη και την Παρασκευή να μην τρώει λάδι, κάθε Κυριακή να πηγαίνει εκκλησία, να κοινωνά, να εξομολογείται και έχει οπωσδήποτε πνευματικό, γιατί αλλιώς δεν σώζεται, και αν επίσης ακόμη σου είπαν ότι ο Θεός, ο Δημιουργός των πάντων αρέσκεται στις τυπολατρίες αυτές, μάθε, ότι όλα αυτά είναι ΚΑΘΑΡΑ επινοήσεις ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ανθρώπων, που σύμφωνα με τον ίδιο τον Χριστό, δεν τον γνώρισαν ποτέ πραγματικά.
”Όπως και τα άλογα ζώα δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους, έτσι κι αυτοί δεν γνώριζαν ποιοί ήταν.
Μισούν και καταδιώκουν εκείνους, τους οποίους εγώ ελευθέρωσα. Εάν οι άνθρωποι αυτοί έκλειναν για μια φορά το στόμα τους, θα άρχιζαν να κλαίνε και να θρηνούν μάταια, διότι δεν με έχουν γνωρίσει πραγματικά. Αντίθετα, υπηρετούν δύο αφεντικά και ακόμα περισσότερα. Διακηρύσσουν το δόγμα του νεκρού ανθρώπου καθώς και ψευδή διδασκαλία που χλευάζει την ελευθερία και την αγνότητα της τέλειας σύναξης. Στο δόγμα τους, δεσμεύονται μέσα στο φόβο και στη δουλεία και σε κοσμικές μέριμνες και σε μη πρέπουσες λατρείες, διότι είναι αδαείς και ασήμαντοι. Δεν αποδέχονται την αρχοντιά της αλήθειας. Μισούν εκείνον, στον οποίο ανήκουν και αγαπούν εκείνον, στον οποίο δεν ανήκουν.” 
~ Ιησούς Χριστός, κείμενα του Νάγκ Χαμμάντι.
Ο Χριστός ήρθε να μας ελευθερώσει από τα άγχη, τις σκοτούρες, τα βάσανα, τη βλακεία που μας δέρνει, την επικίνδυνη άγνοιά μας και τέλος, από τον ίδιο τον κόσμο αυτό της κολάσεως του Γιαχβέ, ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε ξανά κοντά Του. Με την σταυρική θυσία του Χριστού στον κόσμο αυτό, πληρώθηκαν τα λύτρα μας για να έχουμε την εξουσία να φύγουμε από την κόλαση αυτή. Ωστόσο για να φύγουμε, οφείλουμε να ετοιμαστούμε, να γίνουμε ικανοί να ξαναζήσουμε στον κόσμο του Χριστού.
Πάνω στο σταυρό ο Λυτρωτής μας, ο Χριστός, θριάμβευσε ενάντια στους κοσμοκράτορες του κόσμου αυτού με πρώτο κατά σειρά τον άρχοντα και κατασκευαστή του κόσμου μας (βλ. Κατά Ιωάννη, 12:31),τον Γιαχβέ Σαμαέλ Σατανά. Πάνω στο σταυρό, όπως λέει η γραφή, καταργήθηκαν ΟΛΑ τα διατάγματα, όλοι οι κανόνες, τα “μη”, τα “πρέπει” και τα “δεν πρέπει” που ήταν εναντίον μας.
Λέει ξεκάθαρα ο Απ. Παύλος στην Προς Κολοσσαείς επιστολή, 2:13-15
” Και εσάς που ήσασταν νεκροί, στα αμαρτήματα της σαρκός σας, ζωοποίησε μαζί Του συγχωρώντας σε εσάς όλα τα πταίσματα, εξαλείφοντας το χειρόγραφο με τα διατάγματα που ήταν εναντίον μας, και το αφαίρεσε από την μέση, καρφώνοντας το επάνω στον σταυρό. Και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν επάνω του θριάμβευσε εναντίον τους.”
Και συνεχίζει λέγοντας:
Προς Κολοσσαείς, 2:16-23
" Ας μην σας κρίνει λοιπόν κανένας για φαγητό ή για ποτό ή για λόγο εορτής ή νεομηνίας ή σαββάτων που είναι σκιά των μελλόντων, το σώμα όμως είναι του Χριστού. Κανένας ας μην σας στερήσει το βραβείο, με προσποίηση ταπεινοφροσύνης, και με θρησκεία των αγγέλων, ασχολούμενος με πράγματα που δεν είδε, και μην κρατώντας την κεφαλή τον Χριστό, από τον οποίον ολόκληρο το σώμα διάμεσου των αρμών και συνδέσμων, καθώς διατηρείται και καθώς συνδέεται, αυξάνει σύμφωνα με την αύξηση του Θεού. 
Αν λοιπόν πεθάνατε μαζί με τον Χριστό από τα στοιχεία του κόσμου, γιατί σαν ζείτε μέσα στον κόσμο, υποβάλλετε τον εαυτό σας σε διατάγματα: μην πιάσεις, μη γευτείς, μην αγγίξεις, τα οποία όλα φθείρονται με τη χρήση, σύμφωνα με τα εντάλματα και τις διδασκαλίες των ανθρώπων; Τα οποία έχουν μονάχα μια φαινομενική πλευρά σοφίας σε εθελοθρησκεία και ταπεινοφροσύνη και σκληραγώγηση του σώματος, χωρίς να έχουν σε καμιά τιμή την ευχαρίστηση της σαρκός."
Είναι ύβρις να βάζει κάποιος ”πρέπει” δίπλα στον Χριστό που ήρθε να καταργήσει κάθε ”πρέπει” και κάθε μορφή δουλείας. Κανείς δεν μπορεί να σου πει ότι δεν ακολουθείς το Χριστό, γιατί δεν πας εκκλησία, δεν τήρησες την τάδε νηστεία ή δεν πήρες μέρος στο τάδε τελετουργικό. Ο Χριστός δεν κρίνει κανέναν και θέλει όλοι να γυρίσουμε κοντά Του. Όλα αυτά ήταν ”σκιά των μελλοντικών”. Όλα αυτά τα ”πρέπει” ήταν μέρος όσων κατάργησε ο Χριστός για να μας ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.
Επιστολή Απ.Παύλου Προς Τιμόθεον Α', 2:4
“(Ο Θεός) θέλει όλοι οι άνθρωποι να σωθούν και να έρθουν σε επίγνωση της αλήθειας.”
Κατά Ιωάννην. 3,17
“Δεν απέστειλε ο Θεός τον Υιόν του στον κόσμον δια να κρίνει τον κόσμον, αλλά δια να σωθεί ο κόσμος δια μέσω Αυτού.”
Πώς γίνεται όμως, να έρθει κάποιος σε επίγνωση αλήθειας, όταν αυτοί που μιλούν ” επίσημα ” για το Χριστό ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, αλλά κάνουν τους ανθρώπους να μισήσουν τον Χριστό, φλομώνοντας τους στις τυπολατρίες και φυλακίζοντάς τους μέσα σε αυτές ;;;;
Δίνοντάς τους μια εικόνα ενός θεού, που δεν θέλει πλάσματα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, αλλά αντιθέτως, άβουλα, υπάκουα προβατάκια, φυλακισμένα σε ”μη” ”πρέπει” και ”δεν πρέπει” που συμμετέχουν στις τυπολατρίες της θρησκείας που άνθρωποι κατασκεύασαν, απο φόβο μη χάσουν την..ευλογία, την υγεία, την πρόοδο τους στον κόσμο αυτό, και μην πάνε αφού φύγουν απο δώ..στις "φωτιές"....της κολάσεως. Ο φόβος, η υποταγή, ο εξαναγκασμός και οι τυπολατρίες ΔΕΝ ΠΑΝΕ μαζί με το Χριστό.
Επιστολή Α Προς Κορινθίους 7,23 :
“ Αγοραστήκατε με τίμημα, μην γίνεστε δούλοι ανθρώπων. ”
Προς Ρωμαίους 8:1-2 :
“Ο Νόμος του πνεύματος της ζωής, που είναι στον Ιησού Χριστό, με ελευθέρωσε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου.”
Μας ελευθέρωσε ο Νόμος του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που είναι στον Χριστό. ΟΧΙ ο νόμος του γράμματος και των τυπολατριών που όρισαν οι άνθρωποι. Αυτά ΔΕΝ σώζουν, παρόλο που μπορεί κάποιους να τους βοηθούν προσωπικά. Δεν αποτελούν το δρόμο που οδηγεί πίσω στην φωτεινή μας πατρίδα. 
Σκεφτείτε μια νοητή κλειστή πόρτα, η οποία βρισκόταν σφραγισμένη με αλυσίδες. Πίσω από την κλειστή αυτή πόρτα βρίσκεται ο φωτεινός κόσμος των αναρίθμητων συμπάντων του Χριστού. Αυτές τις αλυσίδες τις έσπασε ο Χριστός και πλέον η πόρτα είναι εκεί, για όποιον θέλει να την ανοίξει και να γυρίσει στον πραγματικό κόσμο. Στην ουσία είμαστε όλοι σωσμένοι κατά χάριν, έχουμε την εξουσία, το δικαίωμα, το εισιτήριο, να φύγουμε από εδώ, και αυτό το εισιτήριο είναι αγορασμένο από τον ίδιο το Χριστό.
Προς Εφεσίους 2,4: “ Ο Θεός πλούσιος σε έλεος, απο την πολλή του αγάπη με την οποία μας αγάπησε,
Προς Εφεσίους 2,5: μας ζωοποίησε μαζί με τον Χριστό και όταν ακόμη ήμασταν νεκροί ένεκα των παραβάσεων. Έχετε σωθεί κατά χάριν.
Προς Εφεσίους 2,6: Και μας ανέστησε μαζί με τον Χριστό και μας έβαλε να κάτσουμε μαζί Του στα επουράνια δια τον Ιησού Χριστό.
Προς Εφεσίους 2,8: Έχετε πράγματι σωθεί κατά χάρη δια μέσω της πίστεως. Και αυτό δεν προήλθε από εσάς, το δώρο είναι του Θεού.
Προς Εφεσίους 2,9: Δεν είναι καρπός και αποτέλεσμα έργων, δια να μην μπορεί κανείς να καυχηθεί.”
Αν όλοι έχουμε σωθεί, τι μένει; Απλό. Να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ότι θέλουμε να φύγουμε από τον κόσμο αυτό και να γυρίσουμε στον αληθινό κόσμο του Χριστού. Να δεχτούμε οτι ο Χριστός υπέφερε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για εμάς. Να δεχτούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ που ήρθε να μας αποκαλύψει. Να γίνουμε ικανοί και τέλος να απορρίψουμε τον κόσμο αυτό της ύλης για να ξαναζήσουμε στο φώς του Χριστού. Αυτό που μένει να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ανήκουμε εδώ και ότι θέλουμε να γυρίσουμε πίσω. Ακόμη κι αν κάποιος διαβάσει όλα τα βιβλία της σοφίας του κόσμου, αν δεν το πάρει απόφαση ΜΕΣΑ του, δεν γίνεται τίποτα.
Όλα όσα διαβάζουμε και μαθαίνουμε, μας οδηγούν να καταλάβουμε όπως έχει πει δεκάδες φορές ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, ότι ο καθένας μας οφείλει να ΕΠΙΛΕΞΕΙ.
Το δρόμο της αλήθειας ή τον δρόμο της λήθης. Όταν κάποιος το αποφασίσει, τότε ενεργεί στον κόσμο αυτό με τέτοιο τρόπο που οδηγεί στην απελευθέρωσή του.
Κατά Ιωάννη, 8 : 31-36 :
”Αν εσείς μείνετε στον δικό μου λόγο, θα είστε αληθινά μαθητές μου. ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.” ~ Ιησούς Χριστός
Προς Ρωμαίους, 8:12 :
” Μη γίνεστε ένα με τον κόσμο αυτό αλλά να μεταμορφωθείτε ανακαινίζοντας το μυαλό σας έτσι ώστε να μπορεί να διακρίνει ποιό είναι το καλό, ευχάριστο, και τέλειο θέλημα του Θεού.”
Αυτή η πόρτα, που οδηγεί στο φωτεινό κόσμο του Χριστού, βρίσκεται κάπου μέσα στον κόσμο μας, αλλά πού; Τον δρόμο μας τον δείχνει ο Χριστός. Ένας δρόμος μακρύς, ανηφορικός και δύσβατος. Ένας δρόμος που δεν περιέχει τυπολατρίες, ”ΠΡΕΠΕΙ” ή ”ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ”, που οδηγεί στην πόρτα αυτή. Την πόρτα που ο Χριστός ξεκλείδωσε για όλους και όλες εμάς, ΑΡΚΕΙ ΕΜΕΙΣ, ο καθένας και η καθεμία προσωπικά, να θελήσει να την ανοίξει και να φύγει.
Όλα οδηγούν εκεί, διότι μπορεί να μάθεις για την πόρτα, ακόμη και να πας ως την πόρτα ΑΛΛΑ αν δεν αποφασίσεις να την ανοίξεις και να φύγεις, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να το κάνει για σένα, ούτε ο ίδιος ο Χριστός, αφού έτσι θα παρέβαινε την ελεύθερη βούλησή σου και τον σκοπό για τον οποίο έχεις έρθει στον κόσμο αυτό. Η πόρτα αυτή είναι μια νοητή πόρτα συνειδητοποίησης και το να την διαβείς, σημαίνει ότι έχεις εμπεδώσει το ποιός είσαι, συνεπώς είσαι ικανός και μη επικίνδυνος να ζήσεις ξανά στον αμόλυντο κόσμο του φωτός, όταν το προσωρινό σώμα που ελέγχεις εδώ πεθάνει!
Ας μη γελιόμαστε, κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος. Ό,τι και να κάναμε εμείς, τη σωτηρία μας δεν θα την κερδίζαμε ποτέ. Εκείνος λοιπόν που πάντα νικά, ο Χριστός μας, που είναι μόνο αγάπη, μας χάρισε ΑΠΛΟΧΕΡΑ τη δυνατότητα της σωτηρίας μας. Έτσι απλά, χωρίς να θέλει ΤΙΠΟΤΕ από εμάς, παρά μόνο ένα πράγμα. Να συνέλθουμε και με ελεύθερη επιλογή, ως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ πλάσματα του φωτός που είμαστε, να ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ να επιστρέψουμε στον κόσμο Του όπου κάποτε ζούσαμε.
Ακόμη όμως και με το τζάμπα εισιτήριο στο χέρι, φαίνεται πως δυσκολευόμαστε να φτάσουμε μέχρι την πόρτα και να την ανοίξουμε. Πώς λοιπόν θα φτάσουμε να το κάνουμε ; Την απάντηση μας τη δίνει πάλι ο Χριστός:
Κατά Λουκάν 18,27: Τα ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν.
Την αρχή του δρόμου για να βρούμε την πόρτα μας την έδωσε ο Χριστός :
Κατά Λουκάν 12,29: Και εσείς μην ζητάτε τι θα φάτε και τι θα πιείτε και μην περισπάσθε με αυτά.
Κατά Λουκάν 12,30: Διότι όλα αυτά τα ζητούν όλοι. ο Πατήρ σας γνωρίζει πολύ καλά, τι έχετε ανάγκη από αυτά.
Κατά Λουκάν 12,31: Εσείς να ζητάτε μόνο την βασιλεία του Θεού και όλα τα άλλα θα σας προστεθούν.
Με δική του δύναμη κανείς δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί, αλλά αυτά που είναι αδύνατα για εμάς είναι δυνατά για το Θεό μας. Γι' αυτό και ο Χριστός μας είπε, ΖΗΤΑΤΕ να επιστρέψετε στον πραγματικό κόσμο και όλα τα άλλα,- όλα όσα χρειάζεστε για να πάτε εκεί,- θα σας προστεθούν! Αν κάποιος κάνει το ένα βήμα προς τον Χριστό, Εκείνος θα κάνει τα 99, θα τον πιάσει και θα τον οδηγήσει σπίτι του, πίσω στο Φως, θα του δώσει τον τρόπο να πάει εκεί που ζητά! Και όπως η κάθε ψυχή είναι ξεχωριστή, έτσι ξεχωριστός είναι και ο δρόμος που έχει να διαβεί ο καθένας.
Το ένα αυτό βήμα είναι να ζητήσει τον κόσμο του Χριστού και με έναν πραγματικά θεϊκό τρόπο ο Χριστός ο ίδιος, θα τον οδηγήσει εκεί, θα του ανοιχτεί δρόμος να πάει εκεί που θέλει, αφού όποιος ζητάει παίρνει:
Κατά Ματθαίον. 7,7 : ”Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·”
Κατά Ματθαίον. 7,8 : ”πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται.”
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι σχεδόν κανείς δεν ζητάει. Ή αν ζητάει, ζητάει πράγματα του κόσμου αυτού. Κανείς σχεδόν δεν ζητεί τον αληθινό κόσμο του Χριστού. Όλοι όμως είμαστε εδώ για να μάθουμε και εν τέλει, να φτάσουμε να συνειδητοποιήσουμε το που ανήκουμε. Κανείς δεν είναι τέλειος και το ποιός θα αξιωθεί να επιστρέψει στον κόσμο του Χριστού δεν το ξέρει κανείς, παρά μόνο ο Χριστός.
Ο Χριστός είναι πάντα δίπλα στον καθένα μας και μας είπε, "όταν έχετε βάρος και στεναχώρια ελάτε σε εμένα, και εγώ θα σας αναπαύω". Μόνοι μας δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τα καταφέρουμε, ευτυχώς όμως ΔΕΝ είμαστε μόνοι μας.
Κατά Ιωάννη 16,33: ”Στον κόσμο (αυτό) θα έχετε θλίψη, αλλά να έχετε θάρρος, εγώ έχω νικήσει τον κόσμο (αυτό).”
Ευτυχώς, Ιησούς Χριστός Νικά παντού και πάντα και για πάντα. Αυτή είναι η απόλυτη ελπίδα. Δείτε λοιπόν τα πάντα γύρω σας πιο χαλαρά και ξέγνοιαστα. Είμαστε όλοι ελεύθεροι. Το μόνο που μας κρατά από το αισθανθούμε αυτή την ελευθερία, έστω και στον κόσμο αυτό, είναι τα άγχη και οι φόβοι μας, λόγω των υλικών αποκτημάτων και των πολλών επιδιώξεων μας. O Αναστημένος Xριστός, που ζει ανάμεσά μας και δεν είναι κάπου αόριστα και μακριά, περιμένει συνεχώς τον καθένα και την καθεμία από εμάς να θελήσει να Τον γνωρίσει, να Τον ακολουθήσει και να Του ζητήσει να τον πάρει πίσω στον πραγματικό κόσμο και Εκείνος θα Τον οδηγήσει στις πύλες της Γνώσης, στην Αλήθεια και στο Φώς. Μας είπε :
Κατά Ιωάννην 14,6: ”ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι᾿ ἐμοῦ.”
Το Χριστό Τον ακολουθείς όπως νιώθεις ΕΣΥ, έχοντας ζωντανή επικοινωνία μαζί Του! Μίλησέ Του λοιπόν απλά και όπως ΕΣΥ το νιώθεις, και ζήτησέ Του να σε οδηγήσει. Δεν είναι κάπου μακριά, είναι παντού, είναι μέσα μας και εμείς είμαστε μέσα Του, μέσα στο Θεό υπάρχουμε!!!
Ελευθερώστε το μυαλό σας απο τα τεράστια άγχη, τα βάρη και τους φόβους που δίνουν οι θρησκείες και τα διάφορα δόγματα τους και γνωρίστε τον Χριστό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Όλα όσα διαβάζουμε και μαθαίνουμε, μας οδηγούν να καταλάβουμε όπως έχει πει δεκάδες φορές ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, ότι ο καθένας μας οφείλει να ΕΠΙΛΕΞΕΙ

Εφ' όσον αναφέρεται το όνομα του μέγιστου "σηκωθείτε από καρέκλες ντιβάνια κρεβάτια πολυθρόνες" Δημοσθένη Λιακόπουλου πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά το άρθρο.

Μ είπε...

Όταν γίνεται ανάρτηση ενός άρθρου καλό θα είναι να αναφέρετε ποιός το έγραψε, αλλιώς "χρεώνεστε" εσείς αυτές τις απόψεις, όπως π.χ το συγκεκριμένο άρθρο που μου μοιάζει γραμμένο από μάρτυρες του Ιεχωβά για προσηλυτισμό και δημιουργία εντυπώσεων κατά της πραγματικής αλήθειας. Όχι μόνο της αλήθειας του Χριστού μας αλλά και της ομοούσιας και αδιαίρετου Τριάδος. Είδατε πόσο απλά με "ιερά αποσπάσματα", κομμένα και ραμμένα κατά το δοκούν, μπορεί κάποιον να τον παραπλανήσουν λέγοντας αυτό που θέλει να ακούσει: "μην υποκύπτεις σε κανόνες και πρέπει, ζήσε ελεύθερος....". Μόνο που δεν έχουν καταλάβει ό,τι η ελευθερία που πρεσβεύει ο Κύριός μας δεν είναι η ελευθερία της ασυδωσίας και της ερμηνείας που θέλουμε να δώσουμε εμείς, κατά πως μας συμφέρει, αλλά μια ελευθερία αγάπης και προσφοράς η οποία πραγματώνεται μόνο μέσα από τον "νόμιμο" εκπρόσωπό της, την Εκκλησία με τα όποια προβλήματά της και τις αδυναμίες της. Αν όλα στην πίστη ήταν φωτεινά, δεν θα έμενε χώρος για μια ελεύθερη αποδοχή της. Τότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να την δεχθούμε! Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά!
Αν αντίθετα – όλα ήταν σκοτεινά, δεν θα μας τραβούσε τίποτε στην πίστη! Αναρωτηθείτε και αποφασίστε...