Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ LOUIS DE FUNES

Φωτογραφία του χρήστη μικρη και μεγαλη οθονη.


"Ο Βέγγος της Γαλλίας"

Louis de Funès, (31 Ιουλίου 1914 - 27 Ιανουαρίου 1983) ήταν Γάλλος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. 

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κωμικούς ηθοποιούς στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Η οικογενεια του ανηκε στην αριστοκρατια της Σεβιλλης (Sevilla). Στα πέντε του χρόνια, λαμβάνει από τη μητέρα του, τα πρώτα μαθήματα πιάνου. 

Περνάει τα παιδικά του χρόνια στο Villiers-sur-Marne . Το 1930, ολοκλήρωνει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και με πρόταση του αδελφού του, ο οποίος ασχολείται με την πώληση της γούνας, μπαινει στη Ανωτερη Σχολη Βυρσοδεψιας αλλά αποβαλλεται μετα από συνεχείς διαπληκτισμούς. Ξεκινησε τοτε να εργάζεται σε διαφορα βυρσοδεψεία και ασκούσε επίσης και άλλα επαγγέλματα απο τα οποία γενικά απορρίπτεται εξαιτίας της τεμπελιάς του. Για το λόγο αυτό, οι γονείς του αποφάσισαν να τον στειλουν στην τεχνική ΣΧΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ που σήμερα ονομάζεται εθνική ανώτατη σχολή Louis-Lumière. Παντρεύτηκε την πρώτη σύζυγό του το 1936 Από το γάμο αυτο γεννιέται ενας γιος. Παιρνει διαζυγιο το 1942. 

Το 1943 ξαναπαντρεύεταιε, αυτή τη φορά με την Jeanne Augustine Bartholomee, εγγονή του Guy de Maupassant και αποκτα δύο γιους. Η καλλιτεχνική ζωή του δεν αρχίζει καλά, δεχεται συντομες εργασιες και υποαπασχοληση σε κακοφημα πιανο μπαρ και καμπαρἐ. Κατέχοντας ένα πολυ καλό μουσικό αυτἰ θα του χρησιμεύσει , χρόνια αργότερα, σε ταινίες όπως το Le Corniaud, Le Grand Restaurant και L'Homme Orchestre. Επίσης, έχει καλή γνώση για τον κινηματογράφο. 

Σε εκείνα τα χρόνια, αναπτύσσει την kλαψιαρικη ματιἀ και τις νευρικες χειρονομίες του Donald Duck. Από το 1945 μέχρι το 1957 μετείχε ως ηθοποιός σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες ως καρατερίστας ηθοποιός. Είναι γνωστός για τους νευρικούς, υπερκινητικούς χαρακτήρες που ερμήνευσε, όπως το "Αντώνιος και Αντουανέττα", "Το δηλητήριο", "Οι Ουσσάροι", "Διασχίζοντας το Παρίσι", "Ο Βασιλιάς του Μπλα-μπλα-μπλα", Ο Χωροφύλακας του Σαν-Τροπέ, στην ομώνυμη σειρά ταινιών κ.ά. 

Έγινε περισσότερο γνωστός στην Ευρώπη, ενώ παρά την επιτυχία του στον κινηματογράφο δεν σταμάτησε να παίζει στο θέατρο, ειδικά μετά την επιστροφή του το 1972, που υπήρξε θριαμβευτική, μέχρι το τέλος της ζωής του. Στην Ελλάδα συχνά αναφέρεται και σαν "Βέγγος της Γαλλίας" λόγω των πολλών κοινών τους σημείων. 

Πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή στη πόλη Ναντ της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: