Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η Ρωσία παρουσίασε το νέο μαχητικό MiG-35


Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τελευταίας γενιάς ξεκινάει επίσημες δοκιμές και οι πληροφορίες το θέλουν ικανό να φέρει ακόμη και όπλα λέιζερ.



Επίσημες πτητικές δοκιμές ξεκινάει το νέο μαχητικό ελαφρού τύπου της Ρωσίας, το MiG-35, το οποίο προορίζεται για αντικαταστάτης όλων των "ελαφρών" μαχητικών της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
AdTech Ad
Το νέο μαχητικό τζετ σύμφωνα με το RT, μπορεί να πετάξει με ταχύτητες άνω των 2.700 χιλιομέτρων/ώρα, να φτάσει σε ύψος τα 17.500 μέτρα ή διαφορετικά 57.400 πόδια. Η ακτίνα κρούσης του φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα και μάλιστα μπορεί να επαναληφθεί χωρίς ανεφοδιασμό μιας και υπάρχει επιλογή αντικατάστασης της θέσης του δεύτερου χειριστή με μια επιπλέον δεξαμενή καυσίμου.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Viktor Bondarev, οι δοκιμές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της ΜIG και του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για την προμήθεια αρχικών 30 αεροσκαφών. "Στη συνέχεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα το αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το σύνολο των ελαφρών μαχητικών που διαθέτουμε" τόνισε ο κ.Bondarev, λέγοντας ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αγορά 170 τέτοιων αεροσκαφών.
Στη διεθνή πρεμιέρα του μαχητικού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, ο επικεφαλής της Ρωσικής Π.Α. επισήμανε επίσης πως αμέσως μετά τις πτητικές δοκιμές το αεροσκάφος θα αναπτυχθεί και για δοκιμές όπλων λέιζερ, αλλά σύμφωνα με τους κατασκευαστές κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον.


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη "τους σχεδιαστές, τους μηχανικούς, τους εργαζόμενους και τους πιλότους» για την έναρξη των δοκιμών του μαχητικού -35 MiG, την οποία αποκάλεσε "ένα σημαντικό γεγονός".
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τους συντελεστές , ο Πούτιν εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το νέο μαχητικό  δεν θα ενισχύσει μόνο τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον διεθνών αγοραστών.
"Τα άλλα αεροσκάφη μας, τα MiG-29, είναι ενεργά σε περισσότερες από 30 χώρες, με μια καλή υποδομή και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό που προβλέπει τη χρήση αυτών των μαχητικών", δήλωσε ακόμη ο Πούτιν.
Στο περιθώριο της δοκιμής ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας ανακοίνωσε, ότι η εταιρεία θα αρχίσει την ανάπτυξη και δοκιμή μαχητικών 5ης γενιάς. Μέχρι στιγμής τέτοια αεροσκάφη χρησιμοποιεί μόνο η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: